Cake kerstkrans

Vorig jaar heb ik deze prachtige en ultieme cake kerstkrans gemaakt. Een zachte cake getopt met chocoladeganache en witte chocolade botercrème. Maak van deze cake het stralende middelpunt van de tafel! Je kunt deze kerstkrans zo feestelijk maken als je zelf wilt met decoratie, smaken en vullingen. Zie deze cake als een mooie basis die jij zelf nog feestelijker kunt maken. Ik zal bij het recept wat lekkere ideeën opschrijven.

Cake kerstkrans
Cake kerstkrans
Cake kerstkrans

Cake kerstkrans

No ratings yet
Print Pin Rate

Dit heb je nodig:

Cake

  • 250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 50 milliliter kookroom
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 gram zout

Ganache

  • 150 gram pure chocolade in kleine stukjes
  • 150 milliliter slagroom
  • Klontje roomboter

Topping

  • 150 gram zachte ongezouten roomboter
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille-essence
  • 100 gram witte chocolade
  • Kerstdecoratie zoals chocolaatjes, sprinkles, eetbare glitter enzovoort

Verder

  • Tulband Bakvorm Ciambella Ø24×7,5(h) cm
  • Spuitzak met gekarteld spuitmondje

Zo maak je het:

Cake

  • Verwarm de oven voor op 175 ℃ boven- en onderwarmte en spray de bakvorm in met bakspray
  • Klop de roomboter zacht en zalvig, voeg dan de basterd- en vanillesuiker toe en klop dit tot een homogene massa
  • Voeg een voor een de eieren toe en klop tot alles goed is opgenomen, giet dan als laatste de kookroom toe en klop nog even door
  • Doe dan bloem samen met zout bij het beslag en mix dit voor maximaal 3 minuten door elkaar tot een mooi beslag
  • Giet het beslag in de vorm en bak de cake in circa 45 minuten gaar, laat daarna even afkoelen en stort de cake uit zijn vorm en laat verder afkoelen

Ganache

  • Doe de chocolade in een hittebestendige kom, breng de slagroom aan de kook en giet deze over de chocolade, laat heel even staan en roer dan door elkaar tot de chocolade goed gesmolten is en vermengd is met de slagroom, voeg dan ook een klontje boter toe
  • Laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur en roer af en toe door
  • Giet de chocoladeganache over de cake en laat uitharden

Botercrème

  • Smelt de witte chocolade au bain marie en laat afkoelen tot kamertemperatuur
  • Klop ondertussen de boter voor de crème wit en luchtig en voeg de poedersuiker en vanille-essence toe
  • Giet de chocolade door de boter wanneer deze voldoende is afgekoeld en klop dit eerst een aantal minuten op hoge stand, daarna 1 minuut op lage stand en vul de spuitzak met spuitmondje met de botercrème
  • Versier de cake met een mooie toef crème en garneer de cake met de chocolaatjes, sprinkles enzovoort

Notities

Lekkere variaties:
  • Voeg nog 1 theelepel amandelaroma toe aan het cakebeslag en spatel op het laatst nog wat gewelde rozijnen en cranberry’s door het beslag
  • Maak er een marmercake van! Meng door de helft van het beslag 1 tot 2 eetlepels cacao, begin dan met het vanillebeslag en eindig met het chocoladebeslag
  • Vervang de helft van de suiker spijs. Dus 125 gram suiker en 125 gram amandelspijs, deze kan gelijktijdig met de suiker worden gemixt met de boter
  • Doe wat sinaasappelrasp met snufje kaneel bij het beslag
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating