Kan je niet kiezen tussen brownies of chocolade koekjes? Maak dan deze brownie cookies of ook wel brookies! Het beste van alle twee gecombineerd in een lekker fudgy maar ook tegelijkertijd knapperig koekje. Ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken en ze staan zo op tafel. Probeer hier maar van af te blijven!


Dit heb je nodig:
- 100 gram bloem
- Snufje zout
- 2 eieren
- 200 gram pure chocolade
- 75 gram roomboter
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gram kristal suiker
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 4 gram bakpoeder
- 15 gram cacao
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 โ en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Smelt de boter samen met de chocolade au bain marie
- Klop in een andere kom de eieren samen met de suikers in ongeveer 5 minuten tot een luchtig beslag
- Spatel de gesmolten chocolade door het eiermengsel en voeg dan de bloem, bakpoeder, zout en cacaopoeder toe en spatel tot een geheel
- Schep met behulp van een ijslepel maximaal 6 hoopjes van dit beslag op de bakplaat met voldoende tussenruimte, de koeken lopen in de oven namelijk erg veel uit
- Bak de koeken in circa 15 minuten in een voorverwarmde oven, haal ze daarna er uit, laat nog even liggen op de bakplaat en leg ze dan op een rooster om verder af te koelen
Notities
- Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel, ze zijn vers wel het lekkerste
- Je kunt de koekjes aan het einde ronder maken door er met een iets grotere ronde uitsteker of dergelijke over het koekje te zetten en dan deze voorzichtig rond te draaien
- Je kunt de koekjes ook nog bestrooien met wat zeezout voor het afbakken

No Comments