Bao bun pulled pork

Soms heb je van die gerechten waar je even de tijd voor moet nemen, maar die je belonen met elke hap. Deze bao bun pulled pork is er zo één. Langzaam gegaard in de EcoStoof – een slimme, energiezuinige manier van koken waarbij je gerecht verder gaart zonder extra warmtebron – krijgt het vlees alle tijd om boterzacht te worden en de Oosterse smaken diep op te nemen. Denk aan sojasaus, ketjap manis, gember, knoflook en een vleugje vijfkruidenpoeder… Verpakt in zachte, luchtige bao buns is dit een gerecht dat alles in zich heeft: comfort, smaak en een beetje spektakel. Perfect voor een uitgebreid etentje of om indruk te maken op je gasten. Het kost wat liefde en geduld, maar geloof me: het is het meer dan waard! Ga jij deze bao bun pulled pork ook eens maken?

Bao bun pulled pork

In de EcoStoof kun je gerechten laten garen zonder het gebruik van gas of elektriciteit. Even op het vuur en dan met pan en al in de EcoStoof. Het eten wordt lekkerder doordat het op een lagere temperatuur gaart. Het koken in de Ecostoof is eenvoudig want, eenmaal in de EcoStoof,  heb je er geen omkijken meer naar. De EcoStoof is heel makkelijk in gebruik. Wil jij de EcoStoof ook aanschaffen? Dat kan hier en gebruik de kortingscode Dorien12, dan krijg je €12 korting!

Bao bun pulled pork
Bao bun pulled pork

Bao bun pulled pork

No ratings yet
Print Pin Rate
Servings: 4 personen

Dit heb je nodig:

Pulled pork

  • 2,5 kilo procureur uit 1 stuk

Marinade

  • 4 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels gehakte knoflook
  • 2 theelepels gemalen gemberpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel 5 spices

Kookvocht

  • 600 milliliter water
  • Scheut ketjap manis
  • Scheut Sojasaus
  • 3 tenen geplette knoflook
  • 2 uien in kwarten

Zoetzure komkommer

  • 1 komkommer
  • 4 eetlepels suiker
  • 6 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels appel cider azijn
  • Zout en peper
  • Beetje water

Verder

  • 8 bao buns
  • Sriracha mayonaise
  • Korean BBQ saus eventueel
  • Atjar tjampoer
  • Verse peterselie of koriander
  • de EcoStoof + schone theedoek

Zo maak je het:

Pulled pork uit de EcoStoof

  • Snijd de pulled pork in circa 8 tot 10 stukken
  • Maak de marinade voor de pulled pork en giet dit over het vlees, roer goed door en doe de stukken in een kom en dek af met plastic folie. Laat dit een nacht intrekken

Komkommer

  • Snijd de komkommer in schuine plakjes van dezelfde dikte en doe deze in een glazen pot
  • Meng de azijnen, water, zout en peper met elkaar en giet dit op de komkommers, schud goed en zet voor minimaal 1 uur in de koelkast

Pulled pork bereiden

  • Pak een braadpan groot genoeg voor het vlees die ook in de EcoStoof past, verhit wat (wok)olie in de pan en braad de stukken vlees op alle kanten aan
  • Blus het af met alle ingrediënten voor het kookvocht en breng aan de kook met de deksel op de pan, laat voor 20 minuten zachtjes koken, leg ondertussen een theedoek in de EcoStoof
  • Haal de pan van het vuur en zet deze voorzichtig in de ecostoof, dek goed af en trek het koortje strak. Laat dit voor 3 uur staan
  • Check na die 3 uur of het vlees al zacht is, bij mij was dit niet het geval. Breng dan het geheel weer aan de kook voor 10 minuten en zet dan weer terug in de EcoStoof voor circa 3 uur. Bij mij was toen het vlees botermals
  • Haal het vlees uit de pan en trek en daarna met 2 vorken uit elkaar
  • Giet wat van het kookvocht in een klein steelpannetje en kook deze in, of dik deze in met een maizena-water papje en gebruik dit als saus door de pulled pork of gebruik Korean BBQ saus

Bao buns

  • Verwarm de bao buns zoals staat beschreven op de verpakking
  • Vul het broodje met wat Sriracha mayonaise, pickeld komkommer, pulled pork, peterselie of koriander en atjar tjampoer

Notities

  • Voor wat extra pit voeg dan nog wat crispy chili oil toe op het broodje
  • Nog veel pulled pork over? Vries deze in porties in!
  • Of maak een overheerlijke saus met rijst: gebruik hiervoor het kookvocht: 
    1. Verhit wat olie in de pan en fruit hierin knoflook en 2 rode uien in stukjes gesneden.
    2. Giet hierin het kookvocht van de pulled pork en giet nog wat sojasaus en ketjap manis erbij, breng op smaak met 1 theelepel 5 spices, 2 theelepels gemalen gember en sap van 1/2e citroen en laat inkoken.
    3. Dik de saus wat in met wat maizena en water, giet dit in de pan en breng al roerend aan de kook. 
    4. Voeg als laatste pulled pork toe, hoeveelheid helemaal naar wens.
    5. Serveer dit met basmati rijst en je zult echt genieten!

Disclaimer: dit gerecht heb ik al een poos geleden gemaakt, het recept en tekst heb ik uitgewerkt met behulp van spraakberichten en Chatgpt.

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating