Het is aftellen en dan is het weer oud & nieuw! Traditiegetrouw bakken wij de oliebollen zelf, maar mocht je eens wat anders willen dan de traditionele bollen, maak dan deze overheerlijke appel kaneel oliebollen met kaneelsuiker! Deze bollen zijn eigenlijk een combi van churro’s met appelbeignets en oliebollen. Klinkt hemels toch?
Appel kaneel oliebollen
Maak met dit recept deze heerlijke appel kaneel bollen helemaal zelf!
Afdrukken
Pin
RatePorties: 25 bollen
Dit heb je nodig:
- 700 gram bloem Amerikaanse patentbloem
- 700 milliliter melk
- 20 gram instant gist
- 3 appels in kleine blokjes gesneden
- 6 gram zout
- 2 grote eetlepels witte basterdsuiker
- 2 eetlepels Kaneel
Verder
- Kaneelsuiker
Zo maak je het:
- Doe de bloem in een grote kom en meng hier de zout door heen
- Voeg de melk, gist en suiker toe en kneed met een kneedhaak totdat het beslag goed gemengd is
- Voeg de appel toe en meng goed
- Dek het beslag af met plastic huishoudfolie en laat op een warme tochtvrije plaats circa 1 uur rijzen
- Verhit 2 a 3 flessen zonnebloemolie in een grote pan tot 180-185 graden
- Leg een ijslepel en een schuimspaan klaar met een bakje olie om de lepel tussendoor schoon te maken, op deze manier schep je ook gemakkelijk de bollen zonder teveel slierten
- Schep een ijslepel vol met beslag en laat deze langzaam in de olie glijden, bak er een aantal tegelijkertijd, ligt even aan hoe groot de pan is
- Draai de bollen halverwege om en bak de bollen tot ze mooi bruin zijn, laat daarna uitlekken
- Test de eerste bollen of ze wel gaar zijn, laat ze anders even wat langer in het vet zitten maar laat ze niet te donker worden, de bollen garen nog wel iets na
- Laat de bollen eerst wat uitlekken en laat ze daarna wat afkoelen, rol ze daarna door de kaneelsuiker heen
No Comments