Doe de bloem in een grote kom en meng hier de zout door heen
Voeg de melk, gist en suiker toe en kneed met een kneedhaak totdat het beslag goed gemengd is
Voeg de appel toe en meng goed
Dek het beslag af met plastic huishoudfolie en laat op een warme tochtvrije plaats circa 1 uur rijzen
Verhit 2 a 3 flessen zonnebloemolie in een grote pan tot 180-185 graden
Leg een ijslepel en een schuimspaan klaar met een bakje olie om de lepel tussendoor schoon te maken, op deze manier schep je ook gemakkelijk de bollen zonder teveel slierten
Schep een ijslepel vol met beslag en laat deze langzaam in de olie glijden, bak er een aantal tegelijkertijd, ligt even aan hoe groot de pan is
Draai de bollen halverwege om en bak de bollen tot ze mooi bruin zijn, laat daarna uitlekken
Test de eerste bollen of ze wel gaar zijn, laat ze anders even wat langer in het vet zitten maar laat ze niet te donker worden, de bollen garen nog wel iets na
Laat de bollen eerst wat uitlekken en laat ze daarna wat afkoelen, rol ze daarna door de kaneelsuiker heen