Het is volop aardbeientijd en daar geniet ik zo ontzettend van. Ik moet oppassen dat ik niet veel te veel dingen bak met aardbeien, maar de verleiding is zo ontzettend groot! Dit keer heb ik mijzelf laten verleiden tot het maken van deze overheerlijke aardbeienschelp. Een knapperige bladerdeegbodem, een laagje chocolade, lekkere Zwitserse room en verse aardbeien. Een supercombinatie!
Voor het maken van deze heerlijke aardbeienschelpen heb ik gebruik gemaakt van deze speciale bakvormen. Om het deeg mooi plat te houden tijdens het bakken moet je voldoende gaatjes prikken in het deeg. Je moet zoveel gaatjes prikken dat je bijna zou denken dat er teveel gaatjes in zitten. Dit is echt heel erg belangrijk! De gaatjes metsel je later dicht met de chocolade.
AARDBEIENSCHELP
Voor 2 schelpen
Ingrediënten:
Schelp:
– 4 plakjes roomboter bladerdeeg
– 1 losgeklopt ei
– Kristalsuiker
– 200 gram melk of pure chocolade
Vulling:
– 250 ml volle melk
– 1 vanillestokje
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 eidooiers
– 1 el bloem
– 80 gram suiker
– Snufje zout
Slagroom:
– 500 ml slagroom
– 250 gram mascarpone
– 2 zakjes klopfix
– 4 el suiker
Topping:
– Aardbeien
– 1 zakje Taartina
– Garneerchocolaatjes
+ 2 bakvormen, spuitzak met spuitmondje
Bereiding:
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Bestuif de werkplek met wat bloem en leg hier de plakjes bladerdeeg op met de niet-plakkerige kant
- Verwijder de papiertjes
- Leg 2 plakjes bladerdeeg met de plakkerige zijde op elkaar en rol tot een wat grotere vierkante plak
- Snijd de hoekjes van de vierkante plak
- Prik voldoende gaatjes in het bladerdeeg zodat het deeg mooi plat blijft tijdens het bakken, dit kan je doen met een vork
- Doe dit ook met de overige 2 plakjes bladerdeeg
- Bekleed de bakplaat met wat bakpapier en leg hier de bakvormen ondersteboven op
- Leg de plakjes op de bakvormen en druk voorzichtig aan
- Besmeer de bladerdeeg met het ei en bestrooi met voldoende suiker
- Bak de schelpen gaar in 15 minuten, laat daarna goed afkoelen
- Smelt de chocolade au bain marie
- Smeer de binnenkant van de schelpen tot aan de rand goed in met chocolade, er mag geen stukje schelp meer te zien zijn, laat uitharden
- Vulling: breng 3/4e van de melk met de suiker, vanillesuiker en vanillemerg aan de kook
- Maak een papje van de bloem, de eidooiers, het zout en de overige melk
- Giet wat van de gekookte melk bij het bloempapje en giet dan alles terug in de pan
- Breng geheel aan de kook totdat het een aantal keer heeft geblubt
- Giet de bakkersroom op een bord en bedek met plastic folie, laat helemaal koud worden
- Klop de slagroom samen met de mascarpone, suiker en klopfix tot een stevig en luchtig slagroom
- Weeg de afgekoelde bakkersroom en doe hetzelfde gewicht van de slagroom erbij, roer voorzichtig door, pas op niet te hard!
- Zet de Zwitserse room in de koelkast en laat het opstijven
- Vul de schelpen met de Zwitserse room
- Topping: was de aardbeien, verwijder de kroontjes en laat goed uitlekken
- Versier de schelpen met hele of halve aardbeien
- Bereidt de taartina zoals staat aangegeven
- Besmeer de aardbeien met de taartina en laat in de koelkast opstijven
- Vul een spuitzak met de overige slagroom en spuit mooie toeven op de schelpen
- Versier met de garneerchocolade
Eetsmakelijk!
1 Comment
Carla
22 februari 2017 at 13:29Leuk om je recepten te ontvangen.