Deze aardbeien cheesecake is misschien niet de allermooiste die je hebt gezien, maar ik durf wel te zeggen dat deze heerlijk van smaak en structuur is. De toevoegingen van zowel de aardbeiensaus als -coulis maakt deze taart extra lekker. Hier gelijk even een opmerking over: ik wist gewoonweg niet wat ik wilde gebruiken voor deze cheesecake, voel hierin de vrijheid om zelf te kiezen. Als ik terugkijk, gaat mijn voorkeur wel meer uit naar de coulis. Deze is net even wat dikker dan de aardbeiensaus en toch wel wat mooier voor op de cheesecake. Bij dit soort dingen merk ik nog wel echt dat mijn brein mij nog in de steek laad, keuzes maken is echt lastig bij een burnout.


Dit heb je nodig:
Bodem
- 200 gram digestive koekjes
- 100 gram roomboter
Cheesecake
- 800 gram roomkaas
- 125 gram zure room
- 2 zakjes vanillesuiker
- 130 gram kristalsuiker
- 25 gram bloem
- 3 eieren
- 1 eidooier
Saus & Coulis
- beetje Aardbeiensaus
- beetje Aardbeiencoulis
Verder
- Springvorm 20 cm Ø
- Verse aardbeien
Zo maak je het:
Cheesecake
- Verwarm de oven voor op 200℃, bekleed een springvorm van 20cm Ø met bakpapier en vet de rand in
- Verkruimel de koekjes en smelt ondertussen de roomboter
- Roer de kruimels door de roomboter, stort dit in de springvorm en verdeel over de bodem met de bolle kant van de lepel, druk goed aan
- Zet de bodem voor circa 10 minuten in de oven, haal daarna er uit
- Roer ondertussen de roomkaas glad en voeg de zure room, suikers en bloem toe, spatel als laatste de eieren door de roomkaas
- Voeg eventueel wat aardbeiencoulis toe en roer dit door de roomkaas of voeg later wat coulis toe voor een swirl
- Klop met de kom een aantal keer hard op het aanrecht zodat alle lucht uit de roomkaas gaat en giet daarna in de springvorm
- Bij swirl voeg wat coulis toe en maak een swirl
- Verlaag de oventemperatuur naar 130℃ en zet de cheesecake voor 90 minuten in de oven
- Laat de oven daarna helemaal afkoelen met de cheesecake er in, open niet zomaar je ovendeur, dan kan de cheesecake scheuren
- Laat vervolgens de cheesecake helemaal afkoeken en zet voor minstens een nachtje in de koelkast
- Verwijder de springvorm en versier de cheesecake met lekker veel aardbeiensaus of coulis en verse aardbeien
Notities

No Comments