Ik had met Pasen heerlijk vers fruit gekocht om te eten met wafels en slagroom, want yumm guilty pleasure! Alleen had ik nog ontzettend veel bosbessen over dus ik zou Dorien niet zijn als ik deze niet zou gebruiken voor iets lekkers. Bosbessen cheesecake stukjes dus! Lekker met een kandijkoekjes bodem en getopt met knapperige kruimels. Klinkt dit niet hemels?
Bosbessen cheesecake stukjes
Deze cheesecakestukjes met bosbessen en kruimels zijn te lekker om te laten liggen!
Afdrukken
Pin
RatePorties: 16 stukjes
Dit heb je nodig:
Bodem & cheesecake
- 225 gram kandijkoekjes
- 90 gram roomboter
- 500 gram roomkaas Philadelphia
- 2½ ei
- 75 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Rasp van ½e biologische citroen
- 150 gram bosbessen
Kruimels
- 150 gram bloem
- 110 gram kristalsuiker
- 100 gram roomboter
- 1 zakje vanillesuiker
- Snufje zout
Verder
- Vierkant bakvorm 20×20
- Poedersuiker
Zo maak je het:
- Bekleed de bakvorm helemaal met bakpapier, verwarm de oven voor op 180 ℃
- Vermaal de koekjes voor de bodem en smelt de roomboter op middelhoog vuur, roer de gesmolten boter door de koekkruimels en verdeel deze over de bodem en strijk glad met de bolle kant van een lepel, zet deze aan de kant
- Roer de roomkaas kort glad en voeg dan de citroenrasp, suiker en vanillesuiker toe, spatel kort door elkaar. Spatel dan de eieren door de mix, maar niet te hard want het mengsel mag niet te luchtig worden. Klop met de kom met het beslag daarna op het aanrecht om de lucht eruit te kloppen
- Giet het beslag in de bakvorm en verdeel de bosbessen hierover
- Kneed alle ingrediënten voor de kruimels door elkaar tot een kruimelig deeg en verdeel dit over de bovenkant, bak de cheesecake in 40 minuten gaar, laat daarna afkoelen in de oven, dan op het aanrecht en dan voor minstens 3 uur in de koelkast, liever een nacht
- Verwijder voorzichtig de bakvorm en snijd de cheesecake in 16 gelijk matige stukjes
- Bestrooi met poedersuiker voor serveren!
No Comments