Ik ben echt helemaal in de stemming voor Valentijn, vooral met bladerdeeg. Ik heb namelijk nog een heerlijk recept voor jullie, namelijk deze Nutella aardbeien puffs met slagroom. Lekker krokant door de bovenkant, lekker luchtig door de bladerdeeg en uiteraard heerlijk met deze vulling!
De hartjes maken het uiteraard heel erg geschikt voor Valentijnsdag, maar deze kan je uiteraard ook in een andere vorm doen, ook in een kleiner formaat, maar let dan wel op dat de baktijden iets korter zijn.
Nutella aardbeien puffs
Dit heb je nodig:
- 2 rollen vers roomboter bladerdeeg
- 1 eiwit
- 40 gram kristalsuiker
- 40 gram geschaafde amandelen
- 4 eetlepels Nutella
- 250 milliliter slagroom
- 125 gram mascarpone
- 3 eetlepels kristalsuiker
- Verse aardbeien
- Poedersuiker
Verder
- Uitsteker hart 8-9 cm
- Spuitzak met gekarteld spuitmondje
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 ℃ , bekleed de bakplaat met bakpapier
- Rol de twee plakken bladerdeeg uit en steek 12 harten hieruit
- Leg 6 harten op het bakpapier, bevochtig deze met wat water en plak hier de andere 6 harten op
- Doe het eiwit samen met de suiker en amandelschaafsel in een kom en roer dit met een vork stevig door elkaar, verdeel dit mengsel over de bladerdeegharten en bak ze in ongeveer 15 tot 18 minuten gaar, laat daarna helemaal afkoelen
- Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone tot een luchtig en stevig room, doe dit in een spuitzak met gekarteld spuitmondje
- Snijd de harten door de midden, doe de Nutella in een spuitzak, knip het puntje ervan af en spuit een laagje Nutella op de bodem van de harten, vul ze daarna met mooie toeven slagroom
- Was en snijd de aardbeien in plakjes en leg deze op de slagroom
- Dek af met de bovenkant van het hart en bestuif met poedersuiker
No Comments