Ik zat eens door mijn recepten te kijken en het viel mij op dat ik helemaal niet zoveel Valentijnsrecepten heb. Wellicht omdat ik zo aan het begin van het jaar weinig inspiratie heb voor het bakken of dat het toch ineens weer heel snel Valentijnsdag is en ik de tijd helemaal vergeten ben. En eerlijk gezegd, wij zijn niet van die Valentijn vierders. Maar dat maakt niet uit, want het is wel een hele goede reden om weer wat lekkers te bakken!
Wat denken jullie van deze prachtige red velvet taartjes met aardbeienjam? Ik zag dat er een red velvet recept ontbrak op Doortjes Keuken dus ik ben de keuken ingedoken voor jullie en daar kwamen deze schattige, maar voor heerlijke red velvet taartjes uit. Alleen cream cheese vond ik wat saai, dus ik heb ze opgeleukt met stukjes aardbei en gevuld met een druppie aardbeienjam. Ik krijg al helemaal de voorjaarskriebels bij deze kleuren!
Red velvet taartjes
Dit heb je nodig:
Cake
- 250 gram bloem
- 125 gram ongezouten roomboter
- 250 gram suiker
- 250 milliliter karnemelk
- 2 eieren
- 1 theelepel baking soda
- 2 theelepels cacao
- 1 theelepel rode vloeistof
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 gram zout
Cream cheese
- 125 gram Philadelphia roomkaas
- 125 gram mascarpone
- 100 gram ongezouten roomboter
- 100 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanillearoma
Verder
- Aardbeien
- Aardbeienjam
- Verse munt
- Uitsteekringen 7 cm Ø
- Bakblik bakvorm 38×26
- Spuitzak met rond spuitmondje
Zo maak je het:
Cake
- Verhit de oven voor op 170℃ en bekleed de bakvorm met bakpapier
- Klop de roomboter samen met de suiker en vanillesuiker zacht
- Voeg dan één voor één de eieren toe en klop tot een homogene massa, pak 2 eetlepels van dit mengsel en doe dit in een apart bakje
- Doe de kleurstof in dit bakje en doe daar een eetlepel karnemelk bij, roer goed
- Meng bloem, zout en cacao in een kom en doe dit bij het ei-botermengsel, mix het en en voeg ondertussen voorzichtig de karnemelk toe
- Doe als laatste het bakje met het kleurstofmengsel bij het beslag en mix tot alles mooi rood is geworden
- Verdeel het beslag in 2 delen, giet 1 deel in de bakvorm en bak deze in 15 minuten gaar, haal daarna uit de vorm en laat afkoelen. Bekleed wederom met bakpapier en bak nu het 2e deel van het beslag af
- Laat de cakeplakken helemaal afkoelen
Cream cheese
- Roer de mascarpone samen met de roomkaas door elkaar
- Klop de roomboter wit en zalvig en voeg dan de poedersuiker toe, voeg als laatste de vanillearoma toe
- Meng met een spatel de roomboter samen met de roomkaas door elkaar en doe deze in een spuitzak met glad spuitmondje
- Druk 15 rondjes uit de plakken cake en pak 3 plakjes per taartje
- Spuit op het onderste plakje op de buitenste ring de cream cheese en vul het midden op met wat jam, leg dan het 2e plakje cake erop en herhaal deze stap
- Dek af met plakje nr. 3 en spuit deze helemaal op met de cream cheese
- Versier de taartjes met stukjes aardbei en verse munt
No Comments