Zo, dat is nog eens een mond vol, gevlinderde kip cola met BBQ saus. Het is eigenlijk niet meer dan een hele kip die op een bepaalde manier ‘geknipt’ is en heerlijk geglazuurd is met de overheerlijke Remia Black Jack Smokey BBQ saus en cola. Lekker uit de oven, maar zeker ook overheerlijk van de barbecue! Ik hoor je al denken, wat is het voordeel van de kip vlinderen? Nou, op deze manier gaard de kip overal hetzelfde en zijn er eigenlijk geen droge stukken! En het ziet er natuurlijk ook wel echt heel goed uit toch? Ideetje om dit lekker te gaan maken tijdens de kerst? Of straks lekker bij Oud & Nieuw?
Gevlinderde kip cola met BBQ saus
Dit heb je nodig:
- 1 hele kip
- Klontje roomboter
Dry rub
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels gerookte papripapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 2 theelepels mosterdpoeder
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- Zout en peper
Cola BBQ saus
- 125 milliliter cola
- 200 gram Remia Black Jack Smokey BBQ saus
Zo maak je het:
- Vlinder de kip door deze met de rug naar boven te leggen. Knip met een scherpe schaar de ruggenwervel van beide kanten los, draai de kip om en duw deze plat
- Maak een mengsel van de dry rub en smeer de kip hiermee in, doe dan in een plastic tasje of wikkel in vershoudfolie en laat voor een nacht in de koelkast intrekken
- Verhit de oven voor op 180℃ of steek de BBQ aan en zorg voor plaats voor indirecte hitte
- Doe de kip in een ovenschaal of een ovenbestendige grillpan en leg op de bodem klontjes roomboter
- Doe de BBQ saus en cola in een steelpannetje en laat deze voor 10 minuten inkoken
- Besmeer de kip met een laagje BBQ cola saus en zet deze in de oven voor circa 45 minuten. Glaceer de kip zo'n 2 keer tijdens het bakken in de oven met de BBQ cola saus of leg de kip op de BBQ op de plek van indirecte hitte, smeer deze dan ook een aantal keer in met de BBQ cola saus
- Besmeer de kip nog 1 keer in met het glazuur en zet de grill in de oven op zijn hoogste stand zodat de kip een lekker knapperig en sticky korstje krijgt
- Serveer de kip met overheerlijke rustieke frietjes!
No Comments