Zo leuk om te zien hoe massaal mensen Doortjes Keuken weten te vinden nu kerst in de buurt komt. Hopelijk vinden jullie genoeg inspiratie om te maken en anders krijg je dat nu wel met dit snelle koffie toetje! Als ik even naar mijn eigen behoefte kijk, druk met het gezin, werk en opleiding, is niets lekkerder dan iets lekkers op tafel te toveren wat niet zo ingewikkeld is en wat geen lange bereiding heeft. En dat is precies wat dit koffie toetje is! En voordeel: dit toetje is voor iedereen geschikt! Dus voor de zwangeren, kwetsbaren en kinderen (mits zij van koffie houden natuurlijk).
Dit heb je nodig:
- 8 chocolate chip cookies
- 60 gram roomboter
- 250 milliliter slagroom
- 250 gram mascarpone
- 3 eetlepels suiker
- 2 sticks oplos espresso
Topping
- 125 milliliter slagroom
- 100 gram melk chocolade
- 1 eetlepel Nutella
- 8 Mokkaboontjes
Verder
- 4 glaasjes
- 1 Spuitzak met glad spuitmondje
Zo maak je het:
- Verkruimel de chocolate chip cookies grof
- Smelt de roomboter en meng dit door de kruimels, het hoeft niet zo'n compacte bodem te worden zoals bij een monchoutaart, maar de boter zorgt voor ietswat cohesie
- Verdeel de kruimels over de glaasjes, druk lichtjes aan en leg in de koelkast
Topping
- Doe de slagroom samen met de chocolade in een pannetje en verwarm dit tot het gesmolten is, voeg daarna 1 eetlepel Nutella toe en roer goed, laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur
Vulling
- Klop de slagroom samen met de mascarpone, suiker en oplos espresso tot een luchtig en stevig room
- Vul de spuitzak met spuitmondje hiermee
- Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de vulling over de 4 glaasjes
- Giet vervolgens een laagje van de topping over de room en laat de toetjes voor minstens een uurtje koud worden in de koelkast. Versier de toetjes daarna met 2 mokkaboontjes!
No Comments