Beetje klaar met het standaard ontbijtje? Maak dan deze heerlijke croissants met aardbeien en room. Ik zeg succes gegarandeerd! Een lekker knapperige, verse croissant gevuld met zelfgemaakte bakkersroom, verse aardbeien en versierd met Nutella. Lekker straks op tafel met Pasen, als moederdagontbijt of gewoon om jezelf eens even goed te verwennen. Al met al niet moeilijk en klaar in een jiffy. Ik raad je wel aan de bakkersroom een dagje van te voren te maken, afkoelen kost namelijk wel eventjes tijd.
Croissants met aardbeien en room
Dit heb je nodig:
- 4 verse croissants*
Bakkersroom
- 500 milliliter volle melk
- 150 gram kristalsuiker
- 45 gram custardpoeder
- 1 zakje vanillesuiker of verse vanilleboon
- 4 eidooiers
Verder
- Verse aardbeien
- 1 eetlepel Nutella**
- Poedersuiker
- Spuitzak met gekarteld spuitmondje
Zo maak je het:
Bakkersroom
- Breng 2/3e van de melk samen met de suiker, vanillesuiker en/of vanillemerg aan de kook
- Maak in een andere kom een papje van de eidooiers, overige melk en custardpoeder
- Giet wat van de gekookte melk bij het custardpapje, roer door en giet dan alles terug in de pan, breng aan de kook tot de room begint in te dikken
- Giet de room in een kom en dek af met plastic folie, laat helemaal afkoelen en zet dan in de koelkast
Verder
- Snijd de croissants open, vul een spuitzak met de bakkersroom en vul de croissantjes met de room
- Was, ontkroon de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes. Leg deze op de room. Dek af met de bovenkant van de croissant en bestuif met poedersuiker
- Verhit wat Nutella in een pannetje of magnetron en versier hier de croissantjes mee
No Comments