Croissants met aardbeien en room

Beetje klaar met het standaard ontbijtje? Maak dan deze heerlijke croissants met aardbeien en room. Ik zeg succes gegarandeerd! Een lekker knapperige, verse croissant gevuld met zelfgemaakte bakkersroom, verse aardbeien en versierd met Nutella. Lekker straks op tafel met Pasen, als moederdagontbijt of gewoon om jezelf eens even goed te verwennen. Al met al niet moeilijk en klaar in een jiffy. Ik raad je wel aan de bakkersroom een dagje van te voren te maken, afkoelen kost namelijk wel eventjes tijd.

croissants met aardbeien en room
croissants met aardbeien en room

Croissants met aardbeien en room

Maak met dit recept deze heerlijke gevulde croissants met aardbeien en room
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 4 croissants

Dit heb je nodig:

  • 4 verse croissants*

Bakkersroom

  • 500 milliliter volle melk
  • 150 gram kristalsuiker
  • 45 gram custardpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker of verse vanilleboon
  • 4 eidooiers

Verder

  • Verse aardbeien
  • 1 eetlepel Nutella**
  • Poedersuiker
  • Spuitzak met gekarteld spuitmondje

Zo maak je het:

Bakkersroom

  • Breng 2/3e van de melk samen met de suiker, vanillesuiker en/of vanillemerg aan de kook
  • Maak in een andere kom een papje van de eidooiers, overige melk en custardpoeder
  • Giet wat van de gekookte melk bij het custardpapje, roer door en giet dan alles terug in de pan, breng aan de kook tot de room begint in te dikken
  • Giet de room in een kom en dek af met plastic folie, laat helemaal afkoelen en zet dan in de koelkast

Verder

  • Snijd de croissants open, vul een spuitzak met de bakkersroom en vul de croissantjes met de room
  • Was, ontkroon de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes. Leg deze op de room. Dek af met de bovenkant van de croissant en bestuif met poedersuiker
  • Verhit wat Nutella in een pannetje of magnetron en versier hier de croissantjes mee

Notities

* Mochten de croissantjes een dag oud zijn, kan je ze nog even oppiepen in de oven op 160 graden voor 5 minuten
**  Maak het nog lekkerder door er een laagje Nutella op het croissantje te smeren voordat je deze vult met de bakkersroom!
croissants met aardbeien en room
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating