Als je een liefhebber ben van chocolade, Nutella en Ferrero Rocher: blijf vooral doorlezen, want dan is deze taart echt wat voor jou! Deze taart is rijk aan chocolade, gevuld met Nutellavullingen en heerlijk afgewerkt met gehakte hazelnoten. Een echte Ferrero Rocher taart dus! Maar hoe lekker die klinkt, het is wel een machtig taartje, dus aan een klein puntje zal je al genoeg hebben.
Ferrero rocher taart
Een ultiem chocoladetaartje met ferrero rocher
Afdrukken
Pin
RatePorties: 8 personen
Dit heb je nodig:
Chocoladecake
- 165 gram tarwebloem
- 125 gram kristalsuiker
- 60 gram cacao
- 1 theelepel baking soda
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 gram zout
- 2 kleine eieren
- 175 milliliter melk
- 100 milliliter zonnebloemolie
- 150 milliliter kokend water
Nutellaroom
- 2 keer recept Nutellaroom
Botercrème
- 1 keer recept Nutella botercrème
Garnering
- 150 gram Gehakte hazelnoten*
- 4 Ferrero rocher's
Verder
- Spuitzak met gekarteld spuitmondje
- Springvorm 18 cm diameter
Zo maak je het:
- Zorg voordat je aan de cake begint, de Nutellaroom (ongeklopt) al een nachtje in de koelkast heeft gestaan
Chocoladecake
- Verwarm de oven voor op 170 ℃ en bekleed de springvorm met bakpapier en vet de rand in
- Meng alle droge ingrediënten samen in een kom
- Doe in de andere kom de eieren, melk en olie en roer dit door elkaar. Spatel vervolgens de droge ingrediënten door de natte
- Voeg straalsgewijs het gekookte water bij het beslag en klop nog even tot een homogene massa
- Giet het beslag in de springvorm en bak de cake gaar in circa 40 minuten, test daarna met een satéprikker of de cake gaar is. Laat dan helemaal afkoelen
Botercrème
- Bereid de botercrème zoals staat beschreven in het recept (klik op de link in ingrediëntenoverzicht)
- Klop de Nutellaroom op tot een luchtig room, maar klop niet te lang door, anders schift de room
Opbouw
- Snijd de chocoladecake door de midden en snijd eventueel de cake aan de bovenkant plat
- Vul een spuitzak met botercrème en spuit een dijkje langs de rand van de bodem, vul deze vervolgens met een flinke laag Nutellaroom
- Bestrooi wat gehakte hazelnoten over de room
- Leg hier de bovenste plak cake op en smeer dan de gehele taart af met de botercrème, strijk glad met een krabber of paletmes
- Versier de taart met de gehakte hazelnoten, toefjes botercrème en Ferrero Rocher's. Zet de taart eventueel een aantal keer in de koelkast als de botercrème te zacht is
- Haal de taart voor het serveren 15 minuutjes uit de koelkast
Notities
* Rooster eventueel de gehakte hazelnootjes voor gebruik nog in een droge koekenpan, hierdoor krijg je een intensere smaak!
No Comments