Ik weet niet hoe het komt, maar ik had laatst ineens super veel zin om zelf pudding te maken. Maar ik had nog geen vormen in huis, dus die heb ik gauw aangeschaft en ben de keuken ingedoken voor het maken van deze dame blanche pudding. Wisten jullie dat de dame blanche dessert uit oorsprong helemaal niet bestond uit vanille en chocolade maar uit amandelmelkijs, perzik, citroensorbet en aalbessen? Gelukkig is hier toch verandering in gekomen en bestaat het nu uit de heerlijke combi van vanille en chocolade.
Bij het maken van deze dame blanche pudding heb ik meer gekeken naar die van een groot toetjesconcern uit het land en is dit een heerlijke pudding geworden op basis van slagroom. Het makkelijkste is om dit toetje een dag van te voren te maken, zo kan deze goed opstijven in de koelkast!
Dame blanche pudding
Dit heb je nodig:
Pudding
- 250 milliliter volle melk
- 250 milliliter slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 30 gram kristalsuiker
- 30 gram maizena
Chocoladesaus
- 50 gram suiker
- 50 milliliter water
- 100 gram chocolade melk of puur
- 1 theelepel vanille aroma
- Klontje roomboter
Verder
- 1 puddingvorm 600 milliliter
Zo maak je het:
Pudding
- Doe de slagroom, de helft van de melk, de vanillesuiker en suiker in een steelpannetje en breng dit langzaam aan de kook
- Meng in een kom de overige melk met de maizena
- Giet wat van de gekookte melk bij het koude maizenapapje en giet dan alles terug in de pan en roer met een garde goed door, het mengsel zal al snel indikken
- Spoel de puddingvorm af met koud water, laat wat uitlekken en giet het warme mengsen in de vorm en dek af met plastic folie
- Zet het in de koelkast voor minimaal 4 uur, een nacht is beter
Chocoladesaus
- Breng het water en suiker aan de kook tot er een siroop ontstaat
- Breek de chocolade in stukjes en doe deze in de pan, roer goed door tot de chocolade goed gesmolten is, voeg de vanille essence toe
- Voeg een klontje roomboter toe en roer tot deze gesmolten is
- Voeg eventueel nog wat water toe mocht de saus nog te dik zijn en laat deze wat afkoelen
Verder
- Los het toetje uit zijn vorm en giet de chocoladesaus over de pudding
2 Comments
Alexandra
13 oktober 2024 at 08:28Helaas heeft dit recept niet voor mij gewerkt. Na het opvolgen van de verhoudingen en instructies is het
mengsel, na een nacht in de koelkast, nog steeds geheel vloeibaar. Jammer
Dorien
19 oktober 2024 at 08:04Wat jammer! Ik zal het recept nog wel eens maken, kijken of het klopt. Bedankt voor het laten weten!