Amarenen kwarktaart met cantuccini koekjes

Nieuw op de blog deze overheerlijke amarenen kwarktaart. Amarenen zijn zure kersen uit Italië die ingelegd zijn in zoete siroop. Deze kersen worden vaak verwerkt in Italiaans ijs en in de zomer vind ik dit een heerlijke smaak. Lekker fris en zoet door de kersen.

Zo had ik laatst heel veel zin in een kwarktaart, maar bijna iedere smaak staat al op de blog. Tot ik ineens bedacht dat een amarenen kwarktaart echt heerlijk moet zijn. Vooral met een cantuccini koekjesbodem. En dat is ‘ie!

amarenen kwarktaart

Amarenen kwarktaart met cantuccini bodem

No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 10 puntjes

Dit heb je nodig:

  • 200 gram cantuccini koekjes + extra voor garnering
  • 80 gram roomboter
  • 500 gram magere kwark
  • 250 milliliter slagroom
  • 10 blaadjes gelatine
  • 4 eetlepels basterdsuiker wit
  • Amarenenkersen op siroop

Verder

  • Springvorm 24 cm diameter

Zo maak je het:

Taartbodem

  • Bekleed de springvorm met een vel bakpapier
  • Hak de cantuccini koekjes tot fijne kruimels
  • Smelt de roomboter en roer de kruimels door de gesmolten boter
  • Verdeel de kruimels op de bodem en druk deze aan met de bolle kant van de lepel, leg de bodem voor 10 minuten in de koelkast

Kwarktaart

  • Week de gelatineblaadjes voor minimaal 20 minuten in koud water
  • Roer de kwark samen met de suiker tot het goed gemengd is, voeg daarna amarenen kersen met wat siroop toe en spatel dit er door heen
  • Klop de slagroom lobbig
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en smelt deze op lage temperatuur, laat daarna wat afkoelen
  • Roer een paar eetlepels van het kwarkmengsel door de gelatine en giet dan alles weer terug bij de kwark en klop tot de gelatine goed is opgenomen
  • Spatel als laatste de slagroom door het kwarkmengsel en giet alles in de springvorm
  • Laat de taart voor minimaal 3 uur opstijven in de koelkast
  • Garneer de kwarktaart met amarenen kersen, amarenen siroop en stukjes cantuccini koekjes
amarenen kwarktaart
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

2 Comments

  • Lilian Vaassen
    29 juni 2022 at 13:53

    Hoi, kan dit ook met MonChou en slagroom gemaakt worden ipv kwark?

    Reply
    • Dorien
      19 augustus 2022 at 07:22

      Dat kan zeker! Dan wordt ‘ie wel wat vetter van smaak.

      Reply

Leave a Reply

Recipe Rating