Italiaanse meringue

Het is bijna pasen en dat betekend de keuken in om weer lekkere recepten te maken. Ik had laatst een heerlijke portie lemon curd gemaakt en hiermee maakte ik dus een overheerlijke lemon meringue cheesecake!

Maar wat is Italiaanse meringue (of schuim) nu precies? Het wordt ook wel kookschuim genoemd. Je maakt een (hete) suikersiroop en dit klop je door opgeklopte eiwitten. Het is iets bewerkelijker dan gewoon eiwit opkloppen om af te bakken, maar het voordeel van Italiaanse meringue is dat je het gewoon zo kunt eten zonder af te bakken, aangezien de eiwitten door de hete suikersiroop zijn verhit en alle schadelijke bacteriën gedood zijn.

Deze Italiaanse meringue is een fijn basisrecept en ideaal om voor veel receptuur te gebruiken! Tip: gebruik een suikerthermometer en een vrijstaande standmixer!

Italiaanse meringue

Italiaanse meringue

Het basisrecept voor Italiaanse meringue
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate

Dit heb je nodig:

  • 50 milliliter water
  • 100 gram eiwitten circa 3
  • 225 gram kristalsuiker
  • Snufje zout

Verder

  • Suikerthermometer
  • Standmixer

Zo maak je het:

  • Maak een kom en garde vetvrij en doe de eiwitten hier in, zet aan de kant
  • Doe de suiker en water in een steelpannetje en breng dit aan de kook
  • Begin met het opkloppen van de eiwitten als de suikersiroop een temperatuur van 113 °C is
  • Kook de suikersiroop tot het een temperatuur van 118 °C heeft bereikt en giet het voorzichtig straalsgewijs bij het eiwit
  • Klop vervolgens het eiwit tot het lauw aanvoelt
  • Verwerk vervolgens hoe het recept het aangeeft
Italiaanse meringue

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating