Op zoek naar een lekker voorgerecht voor het kerstdiner? Of gewoon iets lekkers om te borrelen? Maak dan deze kerststerren van bladerdeeg met een heerlijke vulling. Succes gegarandeerd!
Het bladerdeeg kan je natuurlijk zelf maken, maar voor het gemak heb ik gebruik gemaakt van vers bladerdeeg van Tante Fanny.
Dit heb je nodig:
- 1 rol vers bladerdeeg
- 1 tot 2 eieren losgeklopt
- scheutje kookroom
- geraspte kaas
- hamblokjes
- 1 kleine rode ui gesnipperd
- 0,5 paprika in kleine stukjes gesneden
- zout en peper
- verse bieslook
Verder
- steruitsteker 8 cm
Zo maak je het:
- Haal het deeg voor gebruik circa 10 minuten uit de koeling
- Verwarm de oven voor zoals op de verpakking staat, bekleed een bakplaat met bakpapier
- Rol het deeg voorzichtig uit en bestuif de werkbank met wat bloem
- Steek voorzichtig 15 a 16 sterren uit het deeg en leg deze op de werkbank (hangt af van de grootte van je uitsteker)
- Pak de helft van de sterren en snijd daar in het midden een kleinere ster uit, dit wordt de rand van het bakje
- Besmeer de andere helft van de sterren met wat water en plak daar de rand op (waar je net de kleinere ster van uit hebt gesneden) en leg deze op de bakplaat
- Maak nu de vulling door circa 1 ei te klutsen samen met de kookroom, kaas, hamblokjes, ui en paprika, breng op smaak met wat zout en peper
- Leg een beetje in het midden van de kerststerren en smeer de rand in met het andere losgeklopte ei
- Bestrooi eventueel de randjes met wat zeezout
- Bak de kerststerren in circa 15 minuten gaar en goudbruin en garneer met verse bieslook
No Comments