Sinterklaas is alweer een week uit het land dus tijd voor lekkere feestachtige recepten! Toen ik een pot hazelnootpasta kreeg van Bonne Maman wist ik direct dat ik daar deze lekkere lava cakejes met een kern van de hazelnootpasta ging maken. Net even anders dan het originele met een lekkere notige twist!
Note: het is even uitzoeken wat voor jou oven de beste baktijd is voor die heerlijke smeltende kern. Dus ik zou altijd eerst even een testronde doen om te kijken wat de beste baktijd is!
Bonne Maman heeft nu nieuw deze heerlijke hazelnootpasta in het assortiment. Heerlijke zachte pasta met lekker veel hazelnoten (20%) zonder palmolie en geen kunstmatige toevoegingen. Dat is nog even extra genieten van deze lekkere hazelnootpasta! (Te koop bij de Albert Heijn en Jumbo)
Lava cakejes met hazelnootpasta
Dit heb je nodig:
- 100 gram pure chocolade
- 100 gram roomboter
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 50 gram bloem
- 2 theelepels vanille aroma
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 2 eetlepels cacao
- snufje zout
- 1 pot Bonne Maman hazelnootpasta
- poedersuiker
Verder
- 4 ramekins
Zo maak je het:
- Vet de ramekins in met bakspray, laat deze uitlekken, doe wat cacao in de ramekins en zorg ervoor dat het hele vormpje bestoven is met cacao
- Verhit de oven voor op 200 graden Celsius
- Smelt de roomboter en chocolade au bain marie
- Klop de eieren en eidooiers samen met de suiker en vanille tot een luchtig, geel beslag
- Spatel de gesmolten chocolade en boter door het eimengsel
- Doe als laatste de bloem samen met het zout en cacaopoeder bij het beslag en spatel dit voorzichtig er door heen
- Vul de ramekins tot de helft met het beslag, doe 1 á 2 tl van de hazelnootpasta in het midden en dek af met een beetje van het beslag
- Bak de cakejes circa 11 minuten in een voorverwarmde oven (nogmaals, probeer vooral wat voor jou oven het beste werkt!)
- Maak het cakeje van de rand los met een mes en stort het vervolgens op het bordje en bestuif met poedersuiker
- Laat niet te lang staan, want dan stolt de middenkern
No Comments