Misschien nu al oud nieuws, maar de Sint is weer in het land! Afgelopen jaren vond het feest zich voornamelijk plaats in mijn keuken met heerlijke recepten, maar dit jaar gaan we het weer echt vieren. Vera is bijna 1,5 jaar oud en begint dingetjes echt bewust mee te maken. Wij vonden het vroeger echt een geweldig feest en daarom pakken wij uit dit jaar! Hebben jullie alle sinterklaasrecepten op de blog al gezien? Deze speculaasbrownies is een heerlijke toevoeging.
SPECULAASBROWNIES
Voor circa 25 brownies
Ingrediënten:
– 230 gram roomboter
– 175 gram pure chocolade
– 150 gram bloem
– 200 gram kristalsuiker
– 165 gram bruine suiker
– 40 gram cacao
– 1 tl vanille essence
– 3 eieren
– 3 gram zout
– 75 gram schuddebuikjes of kleine stukjes speculaas + extra voor op de bovenkant
– 100 gram witte chocolade
+ bakvorm circa 25 x 20
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed een bakvorm met bakpapier
- Breek de chocolade in kleine stukjes en doe dit samen met de roomboter in een hittebestendige kom
- Smelt de boter en chocolade au bain marie, roer af en toe door en laat wat afkoelen als het helemaal gesmolten is
- Klop de eieren met de suiker en zout tot een luchtig beslag
- Spatel de gesmolten chocolade en boter door het eiermengsel, voeg hier ook de vanille essence toe
- Zeef de bloem met cacao boven het beslag en spatel dit door tot het goed gemengd is
- Voeg als laatste de schuddebuikjes toe en spatel dit door het beslag
- Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies in circa 30-35 minuten, de brownies moeten niet te lang bakken, dan zijn ze niet zo smeuïg
- Smelt de witte chocolade au bain marie, versier de brownies hiermee en bestrooi daarna de bovenkant met nog wat schuddebuikjes
- Snijd daarna in blokjes en geniet!
Eet smakelijk!
No Comments