Hier zit ik dan, lekker knus binnen, terwijl het buiten regent. Vergeleken met de temperaturen van de laatste weken, lijkt het nu wel echt herfst, vooral met de zomerstorm van laatst. Ik krijg met dit weer extra veel zin in de winterse baksels, met name de appel en kaneel baksels. Deze appelcake is er zo’n een van. Gewoon lekker cake met appel en kaneel. Niet heel moeilijk maar toch heel lekker.
APPELCAKE
Voor 12 heerlijke puntjes
Ingrediënten:
Cake
– 250 zelfrijzend bakmeel
– 250 gram ongezouten roomboter
– 250 gram fijne kristalsuiker of witte basterdsuiker
– 4 eieren
– 50 ml slagroom
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 gram zout (1/2 tl)
Topping
– 3 grote elstar appels
– 1 el suiker
– 2 tl kaneel
– 4 tl abrikozen jam, bijvoorbeeld van Bonne Maman
Bereiding:
- Vet een springvorm van 22 cm in met bakspray en bekleed met bakpapier, verwarm de oven voor op 165 graden Celsius
- Klop de roomboter zacht en voeg dan de suiker en vanillesuiker toe, klop egaal
- Voeg één voor één de eieren toe en doe als laatste de slagroom erbij, klop circa 2 minuten door
- Voeg als laatste het zelfrijzend bakmeel met zout toe en klop nogmaals 2 minuten door tot alles goed is verdeeld
- Giet het beslag in de springvorm
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in partjes en meng dit met de suiker en kaneel
- Leg de partjes op de cake in een grote cirkel, werk van buiten naar binnen toe
- Bak de cake in circa 60 minuten gaar en laat op een cakerooster afkoelen, verwijder de springvorm
- Doe de abrikozenjam in een steelpannetje, verwarm deze en smeer hiermee de cake af
Eet smakelijk!
No Comments