Zelf pasta maken. Het stond echt al een poos op mijn lijstje. Het is eigenlijk niet moeilijk, je kneed het deeg, even laten rusten en dan met behulp van een pastamachine uitrollen en snijden in vorm naar keuze, wat je kunt doen met je pastamachine. Voor deze overheerlijke ravioli heb ik lange plakken deeg uitgerond en in vorm gebracht met behulp van een ravioli plaat, ik heb hem hier gekocht. Het was een leuk klusje en ook nog eens lekker, je hebt gewoon je eigen verse pasta! De pasta heb ik gevuld met paturain cuisine die ik heb gekregen van Kroon op het Werk en het is echt lekker met pasta! Genoeg gebazeld: hierbij het recept voor ravioli met paturain.
RAVIOLI MET PATURAIN
Voor twee personen
Ingrediënten:
– 200 gram durumtarwe
– 2 eieren
– scheutje olijfolie
– Paturain cuisine
– 100 gram spekjes
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– Parmezaanse kaas, geraspt
– Zwarte peper
– Scheutje slagroom
+ pastamachine, raviolivorm
Bereiding:
- Kneed de durumtarwe samen met de eieren en olijfolie tot een samenhangend deeg, circa 10 minuten tot het elastisch aanvoelt
- Dek het deeg af met plastic folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast
- Rol het deeg uit tot een smalle iets wat dunnere plak en haal het door de pastamachine in de breedste stand, herhaal dit een aantal keer
- Haal daarna het deeg een aantal keer door de pastamachine in een dunnere stand tot gewenste dikte
- Bereid al het deeg tot een dunne vel dat past in de ravioli vorm
- Bebloem de raviolivorm en leg een plak deeg hier op
- Vul de cupjes met een theelepel paturain en dek af met een plak deeg, druk de randen goed aan, verwijder het overige deeg en klop de ravioli uit de vorm, herhaal tot het deeg op is
- Bak ondertussen in een koekenpan de spekjes met de fijngesneden knoflook tot deze krokant zijn, zet het vuur op de laagste stand
- Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg een flinke scheut zout toe aan het water
- Kook de ravioli in circa 3 tot 5 minuten gaar
- Doe de gekookte pasta bij de spekjes, verhoog het vuur en voeg een scheutje slagroom toe en breng op smaak met de geraspte parmezaanse kaas en zwarte peper
Eetsmakelijk!
No Comments