Oké, wie is hier niet gek op chocolade? Ik denk dat er vrij weinig niet-chocoladelovers zijn in de wereld van zoet. Ik moet eerlijk bekennen dat manlief gekker is op chocolade vergeleken met mij, maar ook ik ben er niet vies van. Chocolade kan je in meerdere baksels verwerken, maar dat wisten jullie allang, maar waar ik echt fan van ben zijn brownies. Bij de AH kan je Rocky Road Brownies kopen en ik vind ze zo ontzettend lekker. Maar zoals ik bij ieder baksel heb: dat wil ik zelf proberen te maken! Zo ook bij deze Rocky Road Brownies. En wat zijn ze lekker! Een lekker uitgebreide brownie, kijk snel! Het recept van onderdeel brownie is van Rutger Bakt.
ROCKY ROAD BROWNIES
Ingrediënten:
Koekbodem:
– 300 gram patent bloem
– 15 gram ei
– 100 gram witte basterdsuiker
– 200 gram roomboter
– 3 gram zout
Brownie:
– 225 gram roomboter
– 115 gram pure chocolade
– 2 eieren
– 1 eidooier
– 330 gram suiker
– 1 gram zout
– 1 zakje vanillesuiker
– 125 gram bloem
– 25 gram cacaopoeder
Topping:
– 50 gram witte chocolade
– 50 gram melk chocolade
– Nougatinenootjes
– Eventueel nog wat andere chocoladestrooisels
– Gezouten karamel
+ vierkante bakring circa 20×20 en vierkante bakvorm 10×10
Bereiding:
- Koekbodem: klop de boter egaal
- Voeg de suiker en het zout toe en klop tot een egaal mengsel
- Voeg het ei toe en klop wederom tot een egaal mengsel
- Doe in een keer de bloem erbij en klop tot een glad deeg
- Wikkel het deeg in plastic folie en laat het minstens een uur in de koelkast liggen
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, bekleed een bakplaat met bakpapier en vet de bakring in
- Rol het koekdeeg uit tot een plak van circa 4 mm dik en leg deze in de bakring (20×20) verwijder het overtollige deeg en druk goed aan bij de randjes
- Vet de bakvorm 10×10 in
- Brownie: smelt de boter en chocolade in een hittebestendige kom au bain-marie, laat het daarna wat afkoelen
- Klop de eieren, eidooier, suiker, vanillesuiker en zout door elkaar totdat het een lichtgele massa word
- Spatel voorzichtig het chocolademengsel door de luchtige eieren
- Zeef als laatste de bloem met cacao boven het beslag en spatel deze ook voorzichtig door
- Giet een klein laagje browniebeslag in de kleine bakvorm (10×10) en giet de overige in de grote bakvorm
- Bak beide brownies af in circa 40 minuten gaar, laat goed afkoelen
- Afwerking: smelt beide chocolade apart au bain-marie
- Versier de brownie eerst met de gesmolten bruine chocolade door middel van dunne sliertjes
- Strooi nougatinenootjes over de brownie
- Snijd de kleine brownie in vierkante blokjes en strooi deze over de brownie
- Versier de brownie daarna met de witte chocolade en de gezouten karamel
- Laat de chocolade hard worden en snijd de chocolade in vierkante stukjes
- Bewaar luchtdicht
Eetsmakelijk!
3 Comments
Sandra
29 juli 2018 at 14:06Die van de ap zijn erg lekker, maar homemade is altijd beter! Dit klinkt heerlijk, hmmmm
Bernadette
11 juli 2020 at 20:38Ik heb ze vandaag gemaakt maar mijne waren niet gaar na 40 minuten! ik heb ze met wat folie bovenop nog 20 minuten erin gezet want t loopt bijna uit de pan zo vochtig is het midden nog 🙁
Dorien
19 juli 2020 at 10:15Het kan zijn dat je oven afwijkt en dat de temperatuur daardoor niet hoog genoeg was.