Kwarktaart met frambozen en aardbeien

Genieten jullie ook al zo van dit weer? Ik wel, want ik heb namelijk vakantie! Lekker mijn zomerse kleren uit de kast en genieten. Nu ik alle tijd heb kan ik ook lekker veel bakken. Helaas wordt het huis toch iets te warm wanneer de oven aan staat. Een no-bake cake is dus eigenlijk wel een must. Mijn aardbeienkwarktaart was een succes en ik dacht laat ik nog eens een lekkere kwarktaart maken. Helaas is mijn manlief niet zo gek op kwarktaart van fruit, maar de aardbeienkwarktaart was wel lekker. Dus dan maar een variatie daarop bedenken! Het is uiteindelijk een mix van aardbeien en frambozen geworden en ik moet zeggen dat dit echt een heerlijke combinatie is. Een heerlijke frisse kwarktaart met frambozen en aardbeien.

Genoeg gebabbeld, hieronder het recept voor deze heerlijke kwarktaart met frambozen en aardbeien!

KWARKTAART MET FRAMBOZEN EN AARDBEIEN 

Voor 12 puntjes

Ingrediënten:
Bodem:
– 200 gram digestive koekjes
– 90 gram gezouten roomboter

Kwarkmengsel:
– 220 gram aardbeien (diepvries of vers)
– 200 gram frambozen (diepvries of vers)
– 500 gram kwark (halfvol of vol)
– 250 ml slagroom
– 125 tot 150 gram basterdsuiker
– 10 blaadjes gelatine

Garnering: 
– 250 gram verse frambozen
– 300 gram aardbeien
– 200 ml slagroom
– 1 zakje klopfix
– 2 el suiker

+ Cellofaanfolie, springvorm 22 cm diameter

kwarktaart met frambozen en aardbeien

Bereiding:

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier
  2. Ontdooi het diepvriesfruit, het fruit moet niet meer koud aanvoelen na ontdooien
  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water
  4. Hak de koekjes met de hand of met behulp van de keukenmachine tot fijne kruimels
  5. Smelt de boter en roer de kruimels er door heen, verdeel dit op de bodem van de springbodem en druk aan met de bolle kant van een lepel, leg de bodem in de koelkast
  6. Pak wat aardbeien, was deze, ontkroon deze en snijd ze door de midden, de aardbeien dienen ongeveer van dezelfde grootte te zijn, leg deze daarna aan de kant
  7. Pureer het ontdooide fruit en haal door de zeef, er zitten namelijk pitjes in de frambozen
  8. Roer de kwark samen met de basterdsuiker glad en voeg het gepureerde fruit toe, roer goed door
  9. Klop de slagroom lobbig totdat deze de dikte heeft van yoghurt
  10. Haal de bodem uit de koelkast, doe langs de kant cellofaanfolie
  11. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat deze smelten in een steelpannetje
  12. Doe 2 a 3 el van het kwarkmengsel door de gesmolten gelatine, roer goed en giet de gelatine bij de kwark en spatel meteen goed door zodat de gelatine goed door de kwark zit
  13. Voeg de slagroom toe en spatel tot een egaal mengsel
  14. Doe op de bodem een klein laagje kwark en verdeel dit over de gehele bodem
  15. Beleg de zijkant met de aardbeien met de puntjes naar boven en de gesneden kant naar buiten
  16. Vul de rest van de springvorm met het kwarkmengsel en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast
  17. Was het fruit voor de topping en klop de slagroom samen met de suiker en klopfix
  18. Versier de bovenkant van de taart met het fruit en slagroom

Eetsmakelijk! 

kwarktaart met frambozen en aardbeien
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

1 Comment

  • Riny
    21 juli 2018 at 12:51

    Heerlijk recept. Dankjewel lieve Dorien!!!! Deze taart kan ik glutenvrij maken met glutenvrije biscuitjes of evt dus laagje cake. Ben 2 Aug jarig, en nog op zoek naar lekkere makkelijke recepten. ??

    Reply

Leave a Reply