Nog 5 dagen en dan is het kerst. Gelukkig kon ik nog een aantal dingen maken zo voor de kerst met alle drukte van stage. Zo ook deze sneeuwman bonbons. Ik zag deze schattige oreo’s vorig jaar ronddwalen op Pinterest en vond ze zo leuk! Vooral met die kleine oreo als hoedje. De sneeuwman bonbons zien er niet uit zoals ik wou dat ze er uit zouden zien, maar de smaak is velen malen lekkerder dan ik dacht. Zet deze bonbons op tafel bij de koffie of serveer ze als toetje. Ze gaan heel snel over de toonbank (geloof mij!)
SNEEUWMAN BONBONS
Voor circa 20 stuks
Ingrediënten:
– 2 rollen oreo’s
– 100 gram roomkaas/monchou
– 250 gram witte chocolade
– 20 mini oreokoekjes
– Glazuurstiften
Bereiding:
- Beleg een plaat met bakpapier
- Verkruimel de oreo’s tot fijne kruimels
- Meng de kruimels met de roomkaas/monchou en kneed het tot een deegje
- Draai van dit deegje 20 balletjes en leg deze in de koelkast
- Smelt 180 gram chocolade au bain-marie en haal van het vuur zodra het gesmolten is
- Roer de overige 70 gram door de chocolade zodat dit ook smelt
- Haal de balletjes uit de koelkast en haal een voor een door de gesmolten chocolade en leg op het bakpapier, het maakt niet uit dat er wat chocolade uitloopt, zo lijk het er net alsof de sneewmannen smelten
- Druk op iedere bonbon een mini oreokoekje wanneer de chocolade nog wat zacht is
- Laat helemaal uitharden in een wat koudere omgeving
- Teken gezichtjes op de bonbons wanneer deze uitgehard zijn
- Bewaar in de koelkast
Eetsmakelijk!
3 Comments
Sandra
20 december 2016 at 20:17Ahhh wat een schatjes! Ze lijken me erg lekker 🙂
Mariska
6 januari 2017 at 11:23Wat een leuke bonbons! De kerst is dan misschien wel voorbij, maar ik ga deze zeker eens maken. Ze zien er super lekker uit op de foto’s. Thanks voor de goede tip.
Groetjes,
Mariska van Mylocals
maria
6 oktober 2017 at 08:43hallo doortje wat een mooie en lekkere recepten staan er op jou website,en ook niet zulke hele moeilijke ,ik ben een beginner al ben ik ook 70,ik vind bakken heel fijn,ik ga zekers wat van deze recepten maken.en zou ook graag nieuwe ontvangen,alvast heel erg bedankt voor al je mooie recepten een fijn weekend en bedankt groetjes.