Tijd voor vernieuwing. Het oude recept schreeuwde om een vernieuwing en vooral om het verbeteren van een gigantische fout: de slagroom. Ik had namelijk slagroom gebruikt door de tiramisu en dat is echt een no-no dus hierbij de verbeterde versie!
Tiramisu: een typisch Italiaans toetje dat letterlijk betekend “trek mij omhoog” maar kan worden opgevat als “maak mij blij” en blij wordt je van deze tiramisu! Laagjes met in espresso geweekte lange vingers getopt met romige mascarponeroom met eieren en cacao. Qua likeur vind ik zelf koffielikeur de lekkerste, maar wijn/likeur als massala en amaretto misstaat ook niet.
Let op: in dit recept zitten rauwe eieren dus niet geschikt voor zwangeren, kinderen en mensen met een zwak immuunsysteem!
Tiramisu
Dit heb je nodig:
- 2 pakken lange vingers
- 500 gram mascarpone
- 100 gram suiker
- 4 verse eieren
- 2 kopjes sterke espresso
- Scheut likeur naar keuze koffielikeur, massala, amaretto
Verder
- 1 ovenschaal
Zo maak je het:
- Scheid de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom, zet deze apart
- Klop de eidooiers met de helft van de suiker tot een luchtig schuim en voeg daarna de mascarpone toe en klop tot een egaal mengsel
- Klop de eiwitten op en voeg de resterende suiker straalgewijs toe
- Spatel ongeveer 2/3e van het eiwitmengsel door de eidooiers
- Doe een scheut van de likeur bij de espresso en haal een voor een de lange vingers hier doorheen
- Leg deze lange vingers op de bodem van de ovenschaal en smeer een laagje van het mascarponeroom over de vingers
- Herhaal deze stappen tot alles op is en sluit af met een laag mascarponeroom
- Laat de tiramisu voor minstens 4 uur opstijven en bestuif met cacao voor opdienen
No Comments