Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tiramisu
Een heerlijk recept voor dit typische Italiaanse toetje!
5
van 1 stem
Print
Pin
Servings:
4
personen
Dit heb je nodig:
2
pakken
lange vingers
500
gram
mascarpone
100
gram
suiker
4
verse
eieren
2
kopjes
sterke espresso
Scheut
likeur naar keuze
koffielikeur, massala, amaretto
Verder
1
ovenschaal
Zo maak je het:
Scheid de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom, zet deze apart
Klop de eidooiers met de helft van de suiker tot een luchtig schuim en voeg daarna de mascarpone toe en klop tot een egaal mengsel
Klop de eiwitten op en voeg de resterende suiker straalgewijs toe
Spatel ongeveer 2/3e van het eiwitmengsel door de eidooiers
Doe een scheut van de likeur bij de espresso en haal een voor een de lange vingers hier doorheen
Leg deze lange vingers op de bodem van de ovenschaal en smeer een laagje van het mascarponeroom over de vingers
Herhaal deze stappen tot alles op is en sluit af met een laag mascarponeroom
Laat de tiramisu voor minstens 4 uur opstijven en bestuif met cacao voor opdienen
Notities
Maak de tiramisu nog lekkerder en rasp over ieder laagje mascarpone pure chocolade!