Zodra het kerstseizoen weer van start gaat, heb ik ineens super veel zin om iets te doen met cranberry’s. De iets wat zure vrucht roept kerst over zich uit, de kleur, geur en smaak past helemaal bij het feest. Dus waarom er niet mee bakken? En aangezien cranberry’s en sinaasappels beste vrienden zijn, zijn ze goed te verwerken in deze lekkere cranberry sinaasappel tulbandjes.
Qua vorm heb ik gebruik gemaakt van een bakvorm met 4 tulband vormpjes van ongeveer Ø 13,97 x 6,07 cm per stuk.
Cranberry sinaasappel tulbandjes
Dit heb je nodig:
- 150 gram roomboter
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram kristalsuiker
- 3 eieren
- 75 milliliter kookroom
- 2 eetlepels witte chocoladedruppels
- Rasp van 1 biologische sinaasappel
- 2 gram zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 gram cranberry’s
- Poedersuiker
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, vet de vormpjes in met bakspray
- Klop de boter zacht, voeg dan de suiker, zout en vanillesuiker toe
- Voeg een voor een de eieren toe
- Doe de creme fraiche en het sinaasappelrasp erbij en klop op tot een luchtig egaal mengsel
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe
- Meng 1 eetlepel bloem door de cranberry's en roer deze samen met de witte chocolade door het beslag
- Vul een spuitzak met het beslag en spuit elk vormpje vol met het beslag
- Bak de cakejes gaar in circa 45 minuten
- Laat de cakejes wat afkoelen en verwijder het bakblik
- Bestuif met poedersuiker voor opdienen
10 Comments
Floor
22 december 2015 at 15:01Hi! Wat een leuk recept! Ik vroeg me alleen af hoeveel gram cranberries er door heen gaan? Dank!
Dorien
22 december 2015 at 15:05Ik gebruikte een doosje cranberrys uit de dipepvries, volgens mij is het 250 gram! Je moet zelf even kijken wat je lekker lijkt natuurlijk 😉 bakse!
Kerstrecepten overzicht - Doortjes Keuken
29 januari 2016 at 14:09[…] Mini tulbandjes […]
Fadoua
31 maart 2017 at 19:10Hoeveel eetlepels doe je in de vorm?
Hanneke Strien
28 oktober 2018 at 08:20Prachtige cakejes maar welke bakvorm gebruik je en waar kun je deze kopen? Gr. Hanneke Strien
Lucy van Essen
13 december 2019 at 08:04Ik vind het beslag echt lekker en makkelijk. Ik zal proberen op je facebook een foto achter te laten van de mini tulbandjes. Groetjes, Lucy
Lucy van Essen
17 december 2019 at 18:18ik heb de tulbandjes met cranberries gemaakt. Het beslag was super lekker. Ik heb alleen 1 vraag. Hoe komt het dat mijn tulbandjes kleverig van zowel boven als beneden zijn. Ze zijn verder gaar. Ik hoor graag .
Dorien
18 december 2019 at 16:18Misschien was de temperatuur niet warm genoeg of misschien toch wat vocht van de cranberries.
Babs
9 januari 2021 at 00:21Hallo Dorien, wat is de diameter van de tulbandjes.
LINDA BUSSE
24 december 2023 at 11:30Ohhh deze wil ik echt uittesten……
Mag ik een foto van de bakvorm ajb? En waar kan ik deze kopen? Grtjs