Deze stroopwafelrotsjes zijn alles wat je zoekt in een zoete traktatie: krokant, romig en onweerstaanbaar. Gemaakt met de cappuccino-stroopwafels van Daelmans, combineren ze perfect met zowel melk- als witte chocolade. De subtiele koffiesmaak geeft nét dat beetje extra – zonder te overheersen. Ideaal voor bij de koffie, of gewoon als je jezelf iets lekkers gunt. Ideaal, want ze zijn ontzettend simpel om te maken en je hebt zo een hele trommel vol met dit lekkers gemaakt.





Dit heb je nodig:
- 6 Daelmans stroopwafel cappuccino
- 200 gram witte chocolade in kleine stukjes
- 200 gram melkchocolade in kleine stukjes
Zo maak je het:
- Leg een velletje bakpapier op het aanrecht en snijd of knip 3 stroopwafels in kleine stukjes
- Smelt ondertussen 2/3e van de witte chocolade au bain marie, haal van de hittebron en roer daarna beetje voor beetje de overige witte chocolade er door heen tot deze niet meer goed smelt
- Spatel daarna de stukjes stroopwafel door de gesmolten chocolade en gebruik 2 theelepeltjes om de rotsjes te maken door deze uit de kom te scheppen en op het bakpapier te leggen
- Laat de rotsjes in een koude omgeving uitharden, koelkast kan ook
- Maak daarna de melk stroopwafelrotsjes door bovenstaande stappen te herhalen, maar dan met melkchocolade
- Bewaar de rotsjes op een koele plek, liever niet in de koelkast, want dan worden de stroopwafelstukjes echt heel hard en dit eet niet lekker

No Comments