Jullie hebben vast al wel gezien dat Remia een gloednieuwe lijn heeft uitgebracht, namelijk Remia Botanicals. Een lijn die is gebaseerd op de rijke smaken van de natuur, gericht op een meer plantaardig dieet*. Vandaag voor jullie het recept voor een overheerlijke tropische pokébowl waarin de Mango Ginger Kurkuma dressing echt de show steelt. Deze dressing is echt een tropische smaakexplosie van mango, verrijkt met de warme tonen van kurkuma en gember. Deze past dus echt perfect bij deze overheerlijke tropische pokébowl! Haal gauw die heerlijke tropische sferen in huis met deze frisse pokébowl!
* Remia Botanicals Mango Ginger Kurkuma is niet volledig plantaardig, deze dressing bevat vrije-uitloop eieren.



Dit heb je nodig:
- 225 gram sushirijst
Kipmarinade
- 2 kipdijfilets in reepjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel honing
- Sap ½ limoen
- 2 teentjes knoflook geperst of fijngehakt
- 1 theelepel gemalen gember
- ½ theelepel kurkuma
Groenten & fuit
- 1 rijpe mango
- 4 kleine snoepkomkommers
- 75 gram edamame boontjes
- Fijn gesneden rode kool
- Wortel julienne
- 1 bosui
Verder
- Handje geroosterde sesamzaadjes
- Remia Botanicals Mango ginger kurkuma
Zo maak je het:
- Maak de marinade voor de kip door alle ingrediënten te mengen en roer de gesneden kip hier doorheen en laat voor minimaal 1 uur marineren, roerbak ze daarna in wat (wok)olie gaar
- Kook de sushi rijst zoals staat beschreven op de verpakking en laat afkoelen
- Snijd de mango in blokjes en schaaf linten van de komkommers, laat de edamame boontjes uitlekken, snijd de lente ui in ringetjes
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan voor aantal minuutjes, wanneer ze goud kleuren zijn ze klaar
Opbouw
- Verdeel de rijst over 2 kommen en verdeel de groenten, fruit en kip er decoratief overheen
- Garneer met lente ui en geroosterde sesamzaadjes
- Besprenkel vlak voor serveren met de Remia Botanicals Mango Gember dressing


Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Remia en PR-bureau Kroon op het Werk. Ik heb dit product gekregen en ik maak alleen recepten met producten waar ik zelf enthousiast over ben.
No Comments