Ga terug
+ servings
Tropische pokébowl

Tropische pokébowl

No ratings yet
Print Pin
Servings: 2 porties

Dit heb je nodig:

  • 225 gram sushirijst

Kipmarinade

  • 2 kipdijfilets in reepjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel honing
  • Sap ½ limoen
  • 2 teentjes knoflook geperst of fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen gember
  • ½ theelepel kurkuma

Groenten & fuit

  • 1 rijpe mango
  • 4 kleine snoepkomkommers
  • 75 gram edamame boontjes
  • Fijn gesneden rode kool
  • Wortel julienne
  • 1 bosui

Verder

  • Handje geroosterde sesamzaadjes
  • Remia Botanicals Mango ginger kurkuma

Zo maak je het:

  • Maak de marinade voor de kip door alle ingrediënten te mengen en roer de gesneden kip hier doorheen en laat voor minimaal 1 uur marineren, roerbak ze daarna in wat (wok)olie gaar
  • Kook de sushi rijst zoals staat beschreven op de verpakking en laat afkoelen
  • Snijd de mango in blokjes en schaaf linten van de komkommers, laat de edamame boontjes uitlekken, snijd de lente ui in ringetjes
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan voor aantal minuutjes, wanneer ze goud kleuren zijn ze klaar

Opbouw

  • Verdeel de rijst over 2 kommen en verdeel de groenten, fruit en kip er decoratief overheen
  • Garneer met lente ui en geroosterde sesamzaadjes
  • Besprenkel vlak voor serveren met de Remia Botanicals Mango Gember dressing