Pasen is een van de feestdagen waar ik eigenlijk best wel veel voor bak en kook. Ik vind het namelijk een mooie feestdag, namelijk vanwege mijn geloof en wat we vieren, maar ook omdat Pasen voor mij echt het symbool is voor nieuw leven. De natuur komt weer tot bloei, kleine lammetjes worden geboren en niet te missen: de heerlijke fruitige baksels mogen weer!
Deze suikerbroodwafels zijn niet echt fruitig, maar wel perfect voor bij het ontbijt! De kleine parelsuikertjes door het beslag en het vleugje kaneel maakt het net alsof je suikerbrood eet, een lekkere variant op de naturel wafels. De stukjes suiker in het beslag zullen lekker gaan karamelliseren.
Suikerbroodwafels
Dit heb je nodig:
- 350 gram melk lauw
- 85 gram roomboter gesmolten
- 50 gram suiker
- 250 gram bloem
- 3 gram zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 1,5 theelepel gist
- 1 theelepel bakpoeder
- Parelsuiker naar smaak
- 2 theelepel kaneel
- Poedersuiker om te bestrooien
Verder
- 1 wafelijzer
Zo maak je het:
- Meng de gist met het bloem, zout, bakpoeder, vanillesuiker, kaneel en suiker
- In een tweede kom meng je de melk, boter en het ei. Vervolgens giet je dit natte mengsel bij de droge ingrediënten
- Spatel het beslag tot het net goed gemengd is en dek de kom af met vershoudfolie. Laat een uurtje op kamertemperatuur rijzen
- Vervolgens meng je de hagelsuiker naar smaak in het beslag
- Verwarm de wafelijzer voor en bak de wafels goudbruin
- Bestuif met poedersuiker
No Comments