Slagroomtruffels

slagroomtruffels

Zo, het eerste recept van 2017! Het heeft zowaar een hele maand geduurd. Ik schaam mij echt kapot hiervoor. Maar goed, het is niet dat ik heel januari op mijn luie kontje heb gezeten. Wij zijn afgelopen maand verhuisd naar Soesterberg en zijn daar heel druk mee geweest! Daarnaast gaan de dagelijkse dingetjes zoals stage en werk ook gewoon door. Wij hebben hier nu een combimagnetron in de keuken staan, helaas geen ruimte voor een mooie grote. Ik ben heel benieuwd of het bakken hierin gaat lukken. Ik moet daar nog even rustig de tijd voor nemen om de oven te proberen. Jullie zullen het wel horen!
Maar goed, vorige week maandag had ik zin om slagroomtruffels te maken. Ze zijn zo lekker en hier heb je geen oven voor nodig! Het recept is voor een grote lading truffels, maar dit is juist heel lekker want je kunt ze heel makkelijk invriezen. Bij deze het allereerste recept gemaakt in huize Soesterberg!

SLAGROOMTRUFFELS

Voor circa 50 stuks

Ingrediënten:
– 250 ml slagroom
– 300 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
– 150 gram suiker
– 1 vanillestokje
– Snufje zout
– 250 gram melk chocolade
– 100 gram pure chocolade
– Cacao

slagroomtruffels

Bereiding:

  1. Breng de slagroom samen met de suiker en het merg van het vanillestokje zachtjes aan de kook en doe er een snufje zout bij, laat daarna afkoelen en roer af en toe door
  2. Klop de roomboter zacht en luchtig
  3. Giet al kloppend de slagroom bij de roomboter en klop tot een egaal mengsel
  4. Vul een spuitzak met het mengsel en leg deze in de koelkast mocht het iets te zacht zijn
  5. Bekleed een plaat o.i.d. met plastic folie
  6. Knip de punt van de spuitzak en spuit circa 50 mooie toefjes op de plaat
  7. Laat de truffels een half uurtje uitharden in de vriezer
  8. Smelt 250 gram melk chocolade au bain marie, haal van de warmtebron en roer daarna de 100 gram pure chocolade er door heen
  9. Doe de cacao in een schaaltje
  10. Pak steeds 5 stuks truffels uit de vriezer en haal deze door de chocolade
  11. Haal de truffels vervolgens door de cacao en leg de truffels vervolgens in de koelkast
  12. De truffels zijn circa 3 dagen houdbaar in de koelkast, in de vriezer natuurlijk langer!

Eetsmakelijk!

slagroomtruffels
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

1 Comment

  • Lianne
    3 februari 2017 at 11:01

    Fijn dat je weer terug bent Dorien! En wat zien je truffels er heerlijk uit. Heb echt zin om die een keer te gaan maken!

    Reply

Leave a Reply