Risotto, wat eigenlijk gewoon rijst is in het Italiaans. Risotto is net even wat andere rijst dan de normale witte rijst in de supermarkt. De risottorijst wordt eerst even gefruit in wat olijfolie en dan gekookt in bouillon. Door de bouillon wordt de risotto heerlijk van smaak en heerlijk smeuïg. Het klinkt eigenlijk heel moeilijk, maar dat is het echt niet! Het is wel even een klusje, maar dan krijg je ook wel echt een heerlijk gerecht. Perfect voor bij deze regenachtige dagen!
Vaak wordt risotto gemaakt met witte wijn, maar ik heb die weggelaten en ik mis helemaal niets!
RISOTTO MET CHAMPIGNONS EN KIP
Voor 4 personen
Ingrediënten:
– 400 kipdijbeenfilet
– 300 gram kastanje champignons
– 2 tenen knoflook
– 1 grote ui
– 350 gram risottorijst
– 2 bouillonblokjes kip
– 40 gram Parmezaanse kaas
– Olijfolie
– Peper
– Italiaanse kruiden
Bereiding:
- Snipper de ui en knoflook fijn, snijd de kipfilet in stukjes
- Fruit de ui en knoflook in wat hete olijfolie en voeg de kip toe, bak totdat deze gaar is
- Was en snijd de champignons en voeg deze toe en bak tot ze gaar zijn, leg dit even aan de kant
- Breng 1,5 liter water aan de kook en laat hierin de bouillonblokjes oplossen, zorg ervoor dat de bouillon rond het kookpunt blijft
- Verhit in een hapjespan wat olijfolie en voeg hier de risottorijst aan toe, blijf dit roeren totdat de rijst glazig kleurt
- Voeg met behulp van een soeplepel wat bouillon toe en roer totdat dit is opgenomen door de rijst
- Voeg wederom een schep bouillon toe en roer totdat dit is opgenomen, herhaal dit tot de rijst beetgaar is, dus af en toe proeven is een must! Het duurt circa 20 tot 25 minuten totdat de risottorijst gaar is
- Verhit het champignonmengsel tot het weer warm is en voeg dit toe aan de risottorijst
- Breng op smaak met wat peper, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas
Eet smakelijk!
No Comments