Hebben jullie deย monchouslofย hier op Doortjes Keuken wel eens gezien? Toen ik die maakte, heb ik van mijn tweede slofbodem deze heerlijke perzik monchou slof gemaakt. De bodem, vulling en monchouvulling is hetzelfde maar net even anders door de perzik met frambozen en witte chocoladeschilfers. Met pasen in aantocht is dit een verfrissende versie. Bak zelf en beslis of dat inderdaad zo is!
Perzik monchou slof
Een heerlijke sloffenbodem met een frisse topping van monchou en perzik!
Afdrukken
Pin
RatePorties: 2 sloffen
Dit heb je nodig:
Sloffenbodem
- 150 gram bloem
- 100 gram tarwebloem
- 180 gram roomboter
- 100 gram kristalsuiker
- 80 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 eidooier
- 2 theelepels citroenrasp
- 2 theelepels bakpoeder
- 3 gram zout
Vulling
- 175 gram spijs
- 1 eidooier
- 1 theelepel citroenrasp
Topping
- 300 gram monchou
- 250 milliliter slagroom
- 75 gram suiker
- 2 blaadjes gelatine
- Verse perziken of uit blik
- Verse frambozen
- Witte chocoladeschilfers
Verder
- Slofvorm, spuitzak met gekarteld spuitmondje
Zo maak je het:
Sloffenbodem
- Kneed alle ingrediรซnten voor de bodem door elkaar tot een samenhangend deeg, maak er een bol van en wikkel deze in plastic folie, laat minstens 1 uur koud worden in de koelkast
Spijs
- Snijd de spijs in kleine blokjes en meng deze met het ei en citroenrasp, het spijs moet goed uit te smeren zijn
- Verwarm de oven voor op 180ยฐC en bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het deeg uit tot een plak van 1 cm dik
- Druk met de vorm een passende deegplak uit het deeg, verwijder het omliggend deeg en leg deze plak op de bakplaat, doe de sloffenring er om heen en verdeel het spijsmengsel in het midden tot circa 1,5 cm van de rand af
- Bak de slof af in 25 tot 30 minuten en verwijder de sloffenring direct, laat helemaal afkoelen, bak nu eventueel de 2e slof af. Leg de bodems daarna in de koelkast om goed koud te worden
Topping
- Snijd de perziken in partjes en laat deze uitlekken
- Laat de gelatine voor minstens 20 minuten weken in koud water en klop de slagroom samen met de suiker stijf
- Roer de monchou glad
- Knijp de gelatine uit en laat deze in een steelpannetje smelten, haal van het vuur en roer een eetlepel monchou door de gelatine, roer daarna alle gelatine door de monchou
- Voeg daarna de monchou bij de slagroom, klop dit even samen op en vul de spuitzak hiermee en leg deze vervolgens in de koelkast om even goed koud te worden
- Versier de slof met de monchouvulling en garneer dit met plakjes perzik, frambozen en witte chocolade
No Comments