

Afgelopen weekend ben ik echt onwijs druk bezig geweest met het vooruit bakken, dat wil zeggen zoveel mogelijk bakken dat ik voorlopig vooruit kan met nieuwe recepten publiceren! Zo ook deze mini tulbandjes. Ik had dit jaar voor sinterklaas een enorm leuk bakblik voor mini tulbandjes gekregen dus deze wou ik gelijk maar eens gaan proberen. Ik had echt behoefte aan een over the top kerstrecept waarbij ik het echte kerstgevoel zou krijgen, nou dat is wel gelukt! Mijn moeder kwam met het grandioze idee om foto’s te maken bij de kerstboom, echt heel leuk. Mijn moeder werd er zelf ook zo enthousiast van dat ze zelf ook wat foto’s maakte van mijn opstelling! Altijd leuk! Deze cakejes hebben een overheerlijke vulling, namelijk cranberry’s. Ik krijg bij cranberry’s ook echt het kerstgevoel dus deze moest en zou ik door het beslag doen.
Ik heb de cakejes afgemaakt met poedersuiker maar ook met een sinaasappelglazuur. Benieuwd? Lees hieronder het recept:
MINI TULBANDJESΒ
Voor 12 cakejes
IngrediΓ«nten:Β
– 150 gram roomboter op kamertemperatuur
– 150 gram bloem
– 200 gram kristalsuiker
– 3 eieren op kamertemperatuur
– 150 gram creme fraiche
– 5 gram bakpoeder
– 3 el citroensap
– 1 gram zout
– 1 zakje vanillesuiker
– Cranberry’s
– 2 el sinaasappel
– Poedersuiker
+ bakblik voor 12 mini tulbandjes


Bereiding:Β
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, vet de vormpjes in met bakspray
2. Klop de boter zacht, voeg dan de suiker, zout en vanillesuiker toe
3. Voeg een voor een de eieren toe
4. Doe de creme fraiche en het citroensap erbij en klop op tot een luchtig egaal mengsel
5. Zeef de bloem samen met de bakpoeder boven de kom en klop tot alles goed vermengd is
6. Leg in ieder vormpje 3 cranberry’s
7. Roer de overige cranberry’s door het beslag
8. Vul een spuitzak met het beslag en spuit elk vormpje vol met het beslag
9. Bak de cakejes gaar in circa 30-35 minuten
10. Laat de cakejes wat afkoelen en verwijder het bakblik
11. Roer poedersuiker door het sinaasappelsap totdat het glazuur dik genoeg is
12. Besmeer de cakejes met het glazuur of zeef er poedersuiker boven
Eetsmakelijk!Β


9 Comments
Floor
22 december 2015 at 15:01Hi! Wat een leuk recept! Ik vroeg me alleen af hoeveel gram cranberries er door heen gaan? Dank!
Dorien
22 december 2015 at 15:05Ik gebruikte een doosje cranberrys uit de dipepvries, volgens mij is het 250 gram! Je moet zelf even kijken wat je lekker lijkt natuurlijk π bakse!
Kerstrecepten overzicht - Doortjes Keuken
29 januari 2016 at 14:09[…] Mini tulbandjes […]
Fadoua
31 maart 2017 at 19:10Hoeveel eetlepels doe je in de vorm?
Hanneke Strien
28 oktober 2018 at 08:20Prachtige cakejes maar welke bakvorm gebruik je en waar kun je deze kopen? Gr. Hanneke Strien
Lucy van Essen
13 december 2019 at 08:04Ik vind het beslag echt lekker en makkelijk. Ik zal proberen op je facebook een foto achter te laten van de mini tulbandjes. Groetjes, Lucy
Lucy van Essen
17 december 2019 at 18:18ik heb de tulbandjes met cranberries gemaakt. Het beslag was super lekker. Ik heb alleen 1 vraag. Hoe komt het dat mijn tulbandjes kleverig van zowel boven als beneden zijn. Ze zijn verder gaar. Ik hoor graag .
Dorien
18 december 2019 at 16:18Misschien was de temperatuur niet warm genoeg of misschien toch wat vocht van de cranberries.
Babs
9 januari 2021 at 00:21Hallo Dorien, wat is de diameter van de tulbandjes.