Deze maand kreeg ik weer een goed gevulde Foodybox thuisgestuurd. In die foodybox zat ook een heerlijke verse makreel van Visrecepten. Ik blij, want van vis vind ik makreel toch wel het lekkerste. Gezien de paasdagen die voor de deur staan, heb ik een lekkere makkelijke makreelsalade gemaakt. Lekker op een cracker of broodje. Deze makreelsalade is zo gemaakt en is zeker een dag of 3 houdbaar in een gesloten bakje in de koelkast. Vers is ‘ie natuurlijk wel het lekkerst!
Dit heb je nodig:
- 1 verse makreel
- 2 eetlepels yogonaise
- 1 eetlepel volle yoghurt
- 4 cocktailaugurkjes klein gesneden
- 1 rode ui gesnipperd
- Scheutje citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Bieslook naar smaak
Zo maak je het:
- Maak de makreel schoon, dus verwijder alle graatjes en verwijder het vel
- Pluk de makreel fijn en doe deze in de kom
- Voeg alle ingrediƫnten toe en roer tot alles goed gemengd is
- Breng de makreelsalade op smaak met zout en peper
- Bewaar de makreelsalade in een luchtdicht bakje in de koelkast
No Comments