Mensen die mij goed kennen weten dat ik echt zielsgelukkig wordt van kip. Voor zover ik weet is dit altijd al geweest en vind ik altijd wel weer een reden om kipjes te eten! Ik heb een kleine voorkeur voor kluifjes en drumsticks, als er maar zo’n lekker knapperig velletje op zit en ik kan kluiven. Sinds de airfryer op de markt is, bereid ik mijn kip eigenlijk altijd in de airfryer. De kip blijft lekker mals en het velletje is lekker krokant zonder dat er veel toegevoegd vet bij komt kijken. Dus ik heb voor jullie het recept voor deze heerlijke krokante kipkluifjes uit de airfryer.

Ik ben ergens achter gekomen om de kipkluifjes nog knapperiger te maken dat een beetje lijkt op gefrituurde kip, maar dan zonder beslag en olie. Dus in dit geval net even iets gezonder! En wat is dat dan? Nou, bakpoeder! Maar pas op, niet teveel, want teveel bakpoeder geeft echt een vieze bittere smaak.



Dit heb je nodig:
- 1 kilo kipkluifjes naturel
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel tijm
- Zeezout
- Zwarte peper
- 1 zakje bakpoeder 15 gram
- Bakspray
Zo maak je het:
- Maak een mix van alle kruiden, zout en peper
- Doe de kip in kom of in een plastic zak en doe de kruiden bij de kip, behalve de bakpoeder, roer goed door, dek af en laat het minstens voor 1 uur intrekken
- Verwarm de airfryer voor op 180℃
- Meng de bakpoeder door de kipkluifjes, verdeel ze goed over de bodem van de airfryer en spray in met bakspray
- Bak de kluifjes in circa 25 minuten gaar, draai halverwege om en spray in met bakspray
- Serveer de kipkluifjes met je favoriete dipsaus!

No Comments