Ik dacht dat de lente er aan kwam. Lekker weer, weer langer licht, tot de storm van afgelopen donderdag. Voor mij de reden om nog even lekker met kaneel te bakken. Ik wilde al een langere tijd een lekkere tulband bakken, maar ik had geen idee wat. Ik had geen zin om nog iets met chocolade te maken, dus iets met kaneel was een top idee! Deze kaneeltulband smaakte voortreffelijk, lekker met het laagje glazuur. Het deed mij eigenlijk denken aan cinnamonbuns alleen dan met cake. Errug lekker, dus kijk snel!
KANEELTULBAND
Ingrediënten:
– 420 gram zelfrijzend bakmeel
– 230 gram roomkaas
– 350 gram suiker
– 340 gram roomboter
– 2 tl vanille essence
– 6 eieren
– 4 gram zout
Kaneelswirl
– 120 gram suiker
– 2 el kaneel
Glazuur
– 1 gepasteuriseerde eiwit (te koop bij de AH)
– 200 gram poedersuiker
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160 graden Hetelucht en vet de tulbandvorm in met bakspray
- Klop de roomboter zacht, voeg daarna de roomkaas toe en klop tot egaal mengsel
- Voeg de suiker toe en meng goed
- Klop één voor één de eieren er door heen samen met de vanille essence
- Doe de zout en zelfrijzend bakmeel bij het beslag en klop tot een luchtig mengsel
- Maak een mengsel van de suiker met kaneel
- Doe een laagje beslag in de tulbandvorm
- Besprenkel deze met een laag kaneelsuiker
- Doe daarop weer een laag beslag
- Besprenkel deze weer met een laag kaneelsuiker
- Herhaal dit totdat alles op is
- Bak de tulband in 60 minuten gaar
- Laat de kaneeltulband goed afkoelen voordat je hem uit zijn vorm verwijderd
- Doe het eiwit in een kom en voeg de poedersuiker toe, klop tot een egaal glazuur en versier de kaneeltulband hiermee
Eetsmakelijk!
1 Comment
Cornelieke
26 februari 2017 at 14:59De tulband ziet er prachtig uit en zal vast lekker smaken. Ik vind de glazuur er prachtig op maar vind het echt niet lekker dus maak ik het eigenlijk nooit. Maar voor de foto is het prachtig!!