Chocolademousse taart

Soms kan ik echt van die momenten hebben dat ik snak naar chocolade. Een blokje voldoet dan niet, ik moet dan echt iets intens chocoladerig hebben. Nou, dit moment had ik dus laatst dus een goede reden om weer eens een lekkere chocoladetaart te maken. Niet zomaar een chocoladetaart, maar een chocolademousse taart. Heerlijke smeuïge cakeplakken gevuld met intense chocolademousse. Krijgen jullie al trek?

Chocolademousse taart

Deze chocolademousse taart heb ik versierd met lekkere chocoladeslagroom en chocoladerasp, maar voel hierin je vrijheid! Ik heb de cakeplakken afgebakken in een bakvorm waar ik precies 2 plakken cake uit kon halen, ik heb de afmeting in het recept gezet.

Dit taartje lijkt op het eerste gezicht heel klein, maar omdat het best machtig is, is een klein puntje meer dan genoeg!

Chocolademousse taart
Chocolademousse taart

Chocolademousse taart

No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 0 stukjes

Dit heb je nodig:

Cake

  • 225 gram roomboter
  • 175 milliliter kokend water
  • 60 gram cacao
  • 3 eieren
  • 250 gram bloem
  • 3 gram zout
  • 300 gram bruine basterdsuiker
  • 175 gram zure room
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels vanille aroma

Chocolademousse

  • 300 ml slagroom
  • 150 gram pure chocolade 59%
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 eidooiers
  • 30 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel water

Topping

  • 125 milliliter slagroom
  • 125 gram mascarpone
  • 2 theelepels cacao
  • 2 eetlepels suiker
  • Pure chocoladerasp van een reep
  • Cacao

Verder

  • 1 taartring 16 cm Ø en 10 cm hoog
  • Bakblik 38×26
  • Spuitzak met rond spuitzakje
  • Acetaatfolie

Zo maak je het:

Cake

  • verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (boven- en onderwarmte), vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier
  • Smelt de roomboter
  • Doe de gesmolten boter, het gekookte water en cacao in een kom en klop dit tot een egaal mengsel
  • Meng in een aparte kom de suiker, bloem, baking soda en zout door elkaar en doe dit bij het cacaomengsel, klop tot alles goed vermengd is
  • Voeg nu de eieren, sour cream en vanille essence toe en klop tot alles goed is opgenomen
  • Giet de helft van het beslag in de bakvorm en bak deze in circa 20 minuten gaar, verwijder uit de vorm, bekleed met bakpapier en bak de andere helft van het beslag gaar, laat helemaal afkoelen
  • Druk dan met de bakvorm 4 plakken cake eruit en leg ze aan de kant

Mousse

  • Klop 150 ml slagroom en zet deze in de koelkast
  • Laat de gelatineblaadjes in koud water weken (15 min)
  • Breek de chocolade in een kom. Kook de andere 150 ml slagroom en giet deze over de chocolade, roer glad en laat afkoelen, knijp de gelatineblaadjes uit en roer deze door de hete chocoladeganache, laat afkoelen
  • Breng de suiker met het water aan de kook en giet deze rustig bij de eidooiers terwijl je met de hand mixt
  • Spatel nu de geklopte slagroom door de afgekoelde ganache en spatel hier de eidooiers met suiker er door

Opbouwen

  • Leg een plak cake op een kartonnetje of bord en zet de taartring er om heen, doe dan vervolgens acetaatfolie langs de binnenkant van de taartring
  • Doe wat van de chocolademousse op de onderste plak cake en leg hier de 2e plak cake op
  • Herhaal deze stappen tot de mousse op is en dek af met de 4e plak cake, leg de taart voor minstens 3 uur in de koelkast

Topping

  • Doe de mascarpone samen met de cacao in de kom, mix deze door elkaar en voeg dan de slagroom en suiker toe. Klop tot een stevig en luchtig room en doe de slagroom in de spuitzak met glad spuitmondje
  • Spuit toeven slagroom op de taart en bestuif met cacao
  • Doe als laatste de chocoladerasp op de taart, deze kan je eenvoudig zelf maken door met een kaasschaaf langs de achterkant van een chocoladereep te gaan
Chocolademousse taart
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating