Oef, snickerbrownies, klinkt dit niet hemels? Heerlijke fudgy brownies met overheerlijke zeezout karamel pindakaas, karamelsaus, pinda’s en chocolade. Probeer hier maar eens je handen vanaf te houden! De pindakaas die ik gebruikt heb voor deze lekkere snickerbrownies is de Zeezout Karamel van PNUTS, pindakaas gemaakt van biologische pinda’s. Naast zeezout karamel is deze biologische pindakaas ook nog te verkrijgen in drie andere smaken: naturel, dadel kaneel en kokos-chili.
Snickerbrownies
Dit heb je nodig:
Brownies
- 230 gram roomboter
- 175 gram pure chocolade
- 150 gram bloem
- 40 gram cacao
- 3 eieren
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 200 gram kristalsuiker
- 1 tl vanille essence
- 3 gram zout
- 4 eetlepels pindakaas zeezout karamel van pNuts
Verder
- Gezouten karamelsaus
- Doppinda's
- 50 gram pure chocolade
- Bakblik 38×26
Zo maak je het:
Brownies
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed de bakvorm met bakpapier
- Smelt de boter en chocolade au bain marie, roer af en toe door en laat wat afkoelen als het helemaal gesmolten is
- Klop de eieren met de suiker en zout tot een luchtig beslag
- Spatel de gesmolten chocolade en boter door het eiermengsel, voeg hier ook de vanille essence toe
- Zeef de bloem met cacao boven het beslag en spatel dit door tot het goed gemengd is
- Voeg als laatste de chocolade toe en roer dit door het beslag
- Giet het beslag in de bakvorm, strijk glad en verdeel de pindakaas over de bovenkant, maak met een vork hier mooie swirls in zodat de pindakaas goed verdeeld is
- Bak de brownies in circa 30 minuten, de brownies moeten niet te lang bakken, dan zijn ze niet zo smeuïg, laat daarna afkoelen
Verder
- Bereid de karamelsaus zoals staat beschreven in het recept
- Dop de pinda's (hoeveelheid naar wens) en rooster deze goudbruin in een droge koekenpan, hak de pure chocola in kleine blokjes
- Versier de brownies met wat karamelsaus, bestrooi daarna rijkelijk met pinda's en chocolade en garneer daarna wederom met heerlijke karamelsaus
- Snijd daarna in 15 gelijkmatige blokjes en geniet!
No Comments