Ik zat even door mijn grote receptenlijst te kijken en ik zag dat ik nog geen recept heb voor een marmercake. Ken je de marmercake? Het is een cake met zowel vanille- als chocoladecake in 1 en het lijkt wel ergens op een marmeren steen! Al moet ik zeggen dat mijn marmercake niet zo’n mooie swirl heeft als het zou moeten, maar ik was zo bang dat ik het teveel zou mengen. Ach, zolang de cake maar lekker is toch?
Dit heb je nodig:
- 250 gram roomboter
- 250 gram fijne kristalsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- 4 eieren
- 60 milliliter kookroom
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 gram zout
- 2 eetlepels cacao
- poedersuiker
Verder
- 1 cakevorm groot
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en vet de cakeblik in en bekleed met bakpapier
- Klop de roomboter zacht en zalvig en voeg de suiker en vanillesuiker toe, klop tot het gemengd is
- Voeg nu één voor één de eieren toe en als laatste de kookroom, klop tot alles goed gemengd is
- Doe de zelfrijzend bakmeel samen met het zout in het beslag en klop voor circa 2 minuten
- Giet de helft van het beslag in het cakeblik
- Doe nu 2 el cacao bij het resterende beslag, spatel dit goed door tot alles goed gemixt is en giet het chocoladebeslag in het cakeblik
- Maak met behulp van een vork een mooie swirl door het beslag, maar niet teveel en te lang, anders mengt het teveel
- Bak de cake in circa 60 minuten gaar en goudbruin en laat even in de vorm afkoelen
- Haal de cake uit het blik en laat helemaal afkoelen, bestrooi met poedersuiker voor serveren
1 Comment
Mirelda
1 augustus 2021 at 20:53Ik will het zeker proberen.