Apple crumble, of te wel appel kruimel. Een heerlijk toetje met appels, vleugje kaneel en heerlijke kruimels. Dit toetje is erg lekker als het herfst is, maar nu zelfs in de lente weet je mij erg blij te maken hiermee! Lekker met een bolletje vanille ijs, mjam!
Ik had laatst een hele zak met appels liggen die eigenlijk niet meer lekker waren om zo op te eten. Die appels zijn perfect om te verwerken in deze apple crumble!
Ik heb de apple crumble in ramekins gemaakt, maar je kan het prima ook in een grote ovenschaal doen.
Apple crumble
Dit heb je nodig:
Appelvulling
- 6 appels bv jonagold of elstar
- 1 el suiker
- 2 tl kaneel
- 2 tl citroensap
Kruimels
- 110 gram kristalsuiker
- 100 gram roomboter
- 150 gram bloem
- Snuf zout
Verder
- 6 ramekins of een medium ovenschaal
- Poedersuiker
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes, doe ze in een schaal
- Doe de suiker, kaneel en citroensap bij de appels en roer door, zet dit aan de kant
- Doe de ingrediënten voor de kruimels in een kom en meng dit met de hand tot kruimels
- Vul de ramekins met de appelvulling en dek af met een laagje kruimels
- Bak de toetjes in circa 15 tot 20 minuten gaar tot de kruimels mooi goudbruin zijn
- Laat de toetjes even afkoelen en bestuif daarna met poedersuiker en serveer ze wanneer ze nog lekker warm zijn!
No Comments