Oreo cake

Voor mijn verjaardag heb ik een heel mooi tulbandvorm gekregen, namelijk een van Nordic Ware. Het duurde ook niet lang voordat ik deze vorm uitprobeerde. Ik heb best vaak gezeur met tulbanden. Als ik de cake eruit probeer te krijgen, breken ze altijd kapot. Ik vond het nu dan ook extra spannend om de cake te lossen. Gelukkig ging het gewoon goed en hebben wij daarna genoten van deze heerlijke oreo cake. 

Wat ik zo mooi vind aan deze cake, is dat hij echt bijna zwart is. Zo zwart als de oreo koekjes. Ik heb gebruik gemaakt van zwarte kleurstof, niet mijn nummer 1 keuze, maar ik had het nog in de kast liggen. Het schijnt dat er hele donkere cacaopoeder te koop is en hiermee krijg je dit effect ook. Ik zeg zeker een aanrader, het maakt het echt aantrekkelijker voor het oog! 

 

OREO CAKE 

Ingrediënten:
– 250 gram tarwebloem
– 250 gram roomboter
– 1 zakje vanillesuiker
– 3 gram zout
– 100 gram pure chocolade
– 60 gram cacao
– 300 gram bruine suiker
– 250 ml kookroom
– 2 eieren 
– 1 pakje oreo koekjes
– 3 tl zwarte kleurstof

Topping
– 150 gram witte chocolade
– Paar verkruimelde oreo koekjes

Oreo cake

Bereiding:

  1. Verhit de oven voor op 170 graden Celsius en vet de tulbandvorm in van minstens 23 cm doorsnee
  2. Meng de tarwebloem, bakpoeder, vanillesuiker en zout in een kom
  3. Smelt de roomboter samen met de chocolade 
  4. Voeg daarna de cacao, suiker, room en eieren toe aan de gesmolten massa, klop tot het goed gemengd is, roer daarna de kleurstof er door heen
  5. Voeg het botermengsel toe aan het bloemmengsel en klop tot een egaal beslag
  6. Verkruimel de oreokoekjes en roer deze door het beslag
  7. Giet het beslag in de tulbandvorm, tik met de tulbandvorm op het aanrecht om lucht te verwijderen en bak de cake in circa 50 minuten gaar
  8. Laat de cake 10 minuten in de vorm staan en stort hem daarna op een rooster om helemaal af te koelen
  9. Topping: smelt de witte chocolade au bain marie en garneer de cake hiermee, het beste is als de cake is afgekoeld, anders loopt de chocolade er snel van af
  10. Garneer met gebroken oreo koekjes

Eet smakelijk!

Oreo cake
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

4 Comments

  • Naomi
    16 februari 2021 at 10:48

    Hoi, wat voor pakje oreo’s bedoel je? Zo’n rolletje?

    Reply
    • Dorien
      17 februari 2021 at 15:48

      Ja die bedoel ik ja!

      Reply
  • Nina
    17 juli 2021 at 17:33

    Hallo, vraagje ivm de bruine suiker: is dit de lichtbruine versie of de donkerbruine (kandijsuiker) versie? Bedankt voor je antwoordje na al die jaren dat je dit gepost hebt. ?

    Reply
    • Dorien
      1 augustus 2021 at 13:45

      Donkerbruine basterdsuiker!

      Reply

Leave a Reply