Speculaaskruiden

Afgelopen week heb ik het recept voor heerlijk gevuld speculaas gepubliceerd. Zoals ik al in dat artikel zei ben ik helemaal weer in de ban van speculaas. Dit vanwege het herfstachtige weer van afgelopen dagen. Maar door vele baksels ging mijn voorraad aan speculaaskruiden snel op. Dat bracht mij op het idee om zelf speculaaskruiden te maken. Dit omdat je met een kleine investering aan de ingrediënten een grote hoeveelheid kruiden kunt maken. Uiteindelijk bespaar je een hele hoop aan de kant-en-klaar kruidenmixen. En de kans is erg groot dat er al een hoop aan kruiden in je kruidenkast staat! Deze speculaaskruidenmix is een ontzettend lekker kruidig mengsel. Ik heb bijvoorbeeld zelf speculaasjes gebakken met deze kruiden en oeh, wat kruidig, maar zo lekker! Een heerlijke intense speculaassmaak. Genoeg gebabbeld, hier het recept!

speculaaskruiden

Zelfgemaakte speculaaskruiden

Vergeet de potjes uit de supermarkt en maak nu zelf een overheerlijke speculaaskoekmix!
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate

Dit heb je nodig:

  • 8 eetlepels kaneel
  • 2 eetlepels nootmuskaat
  • 2 eetlepels gemalen kruidnagel
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel witte peper
  • 1/2 eetlepel kardemom
  • 1/2 eetlepel steranijs
  • 1/2 eetlepel korianderzaad

Verder

  • 1 glazen potje dat goed afgesloten kan worden

Zo maak je het:

  • Was het potje af en droog goed af
  • Meng alle kruiden en roer goed door elkaar
  • Vul het potje hiermee en sluit goed af
  • Bewaar de kruiden donker en droog
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating