Afgelopen week heb ik het recept voor heerlijk gevuld speculaas gepubliceerd. Zoals ik al in dat artikel zei ben ik helemaal weer in de ban van speculaas. Dit vanwege het herfstachtige weer van afgelopen dagen. Maar door vele baksels ging mijn voorraad aan speculaaskruiden snel op. Dat bracht mij op het idee om zelf speculaaskruiden te maken. Dit omdat je met een kleine investering aan de ingrediënten een grote hoeveelheid kruiden kunt maken. Uiteindelijk bespaar je een hele hoop aan de kant-en-klaar kruidenmixen. En de kans is erg groot dat er al een hoop aan kruiden in je kruidenkast staat! Deze speculaaskruidenmix is een ontzettend lekker kruidig mengsel. Ik heb bijvoorbeeld zelf speculaasjes gebakken met deze kruiden en oeh, wat kruidig, maar zo lekker! Een heerlijke intense speculaassmaak. Genoeg gebabbeld, hier het recept!
Zelfgemaakte speculaaskruiden
Dit heb je nodig:
- 8 eetlepels kaneel
- 2 eetlepels nootmuskaat
- 2 eetlepels gemalen kruidnagel
- 1 eetlepel gemberpoeder
- 1 eetlepel witte peper
- 1/2 eetlepel kardemom
- 1/2 eetlepel steranijs
- 1/2 eetlepel korianderzaad
Verder
- 1 glazen potje dat goed afgesloten kan worden
Zo maak je het:
- Was het potje af en droog goed af
- Meng alle kruiden en roer goed door elkaar
- Vul het potje hiermee en sluit goed af
- Bewaar de kruiden donker en droog
No Comments