Een aantal maanden geleden heb ik een ontzettend leuk bakboek gekocht: United States of Cakes, een Amerikaans bakboek. Na het doorbladeren van dit boek vind ik het niet echt meer bijzonder dat de Amerikanen zo vaak zo stevig zijn, de grote hoeveelheden suiker die door de recepten gaan is echt absurd! Maar alles ziet er zo ontzettend lekker uit! We kennen vast wel de bekende Amerikaanse klassiekers: chocolate chip cookies, red velvet cakes, laagjes taarten, allemaal geweldig.
Een van die recepten die in het boek staat zijn wafels. Ik ben echt ontzettend gek op wafels, niet op die dikke suikerwafels, maar die eierwafels. Uit een pakje vind ik ze altijd ontzettend droog waar nauwelijks smaak aan zit. Yay to mijn lieve vriend want ik heb van hem een wafelijzer voor mijn verjaardag gekregen! Kon eindelijk zelf wafels maken. Wat is nu perfecter dan een echt Amerikaans recept voor wafels?! Trust me, dit recept is super lekker. Nadat je deze gemaakt en geproefd hebt, zul je nooit meer die wafels uit de supermarkt kopen.
WAFELS
Voor circa 12 wafels
Ingrediënten:
– 2 eieren
– 450 ml melk
– 125 ml plantaardige olie (zonnebloem of Reddy zoetbakken)
– 240 gram tarwebloem
– 25 gram kristalsuiker
– 15 gram bakpoeder
– 10 gram vanillesuiker
– 2 gram zout
– Poedersuiker
– Geklopte slagroom
– Verse aardbeien
Bereiding:
- Splits de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije kom
- Klop de melk, olie en eidooiers in een kom door elkaar
- Meng de droge ingrediënten door elkaar
- Klop de droge ingrediënten in porties door het melkmengsel en blijf kloppen tot er een glad beslag ontstaat
- Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het beslag
- Vet voor het gebruik de wafelijzer in met wat zonnebloemolie
- Verwarm de wafelijzer en vul deze met het beslag, niet te weinig en niet teveel
- Bak de wafels circa 6 minuten totdat ze mooi bruin en gaar zijn
- Bestuif ze met poedersuiker en serveer deze met vers geklopte slagroom en aardbeien
Eetsmakelijk!
No Comments