Aardbeien slagroomtaart

Naar recept gaan

Hebben jullie wel eens vers geklopte slagroom met aardbeien gegeten? Ik vind persoonlijk dit echt een van de lekkerste dingen die er bestaan, een gouden combinatie. Een reden dus om deze combinatie in een taart te stoppen en voilà, je hebt een overheerlijke aardbeien slagroomtaart! Lekker luchtig biscuit met een overheerlijke aardbeien mascarponeroom samen met verse aardbeien. En is het geen plaatje?

Aardbeien slagroomtaart

Ik heb voor deze taart zelf aardbeiencoulis gemaakt, maar je kunt ook heel goed aardbeienjam gebruiken om de mascarponeroom op smaak te brengen!

Aardbeien slagroomtaart
Aardbeien slagroomtaart
Aardbeien slagroomtaart

Aardbeien slagroomtaart

No ratings yet
Print Pin Rate

Dit heb je nodig:

Biscuit

  • 350 gram eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • 16 gram vanillesuiker
  • 150 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • Snufje zout

Vulling

  • 750 gram mascarpone
  • 500 milliliter slagroom
  • 5 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels aardbeiencoulis of aardbeienjam + extra
  • 400 gram aardbeien gewassen

Verder

  • Witte chocoladerasp
  • Spuitzak met glad spuitmondje
  • 2 ronde taartpannen 17 cm Ø

Zo maak je het:

Biscuit

  • Verwarm de oven voor op 180℃ en vet de taartpannen goed in met bakspray, knip eventueel een velletje bakpapier op maat voor op de bodem en leg deze erop
  • Klop ondertussen de eieren samen met de suikers op tot een luchtig geel schuim, dit duurt circa 10 minuten
  • Zeef hierboven bloem, maizena en zout en spatel deze door de luchtige eieren, behoud zoveel mogelijk lucht
  • Verdeel het beslag evenredig over de taartpannen en zet ze voor circa 25 minuten in de oven. Haal ze daarna uit de oven, laat even staan en stort ze dan op een rooster om verder af te koelen

Vulling

  • Klop de mascarpone samen met de slagroom en suiker tot een luchtig en stevig mascarponeroom
  • Voeg als laatste de coulis door en klop nog even door tot alles goed is gemengd, proef of dit lekker is en voeg naar wens nog wat extra coulis toe. Teveel maakt de room wel wat slapper
  • Pak de helft van de aardbeien en snijd deze in blokjes

Opbouwen

  • Snijd de bodems horizontaal door de midden, pak de bodem en doe hierop wat coulis of jam
  • Vul een spuitzak met de mascarponeroom en spuit een dijkje langs de buitenkant en vul het midden met de aardbeienblokjes en dek af met een dun laagje room
  • Leg hierop de 2e plak biscuit en bereid deze hetzelfde als hierboven, dek af met de 3e plak biscuit en vul deze precies hetzelfde, eindig met biscuit plak 4
  • Verdeel de overige room op de bovenkant en zijkant van de taart en smeer deze af, dit hoeft niet strak!
  • Versier daarna de taart naar smaak met de overige aardbeien en witte chocoladerasp*
  • Zet de taart voor een uurtje in de koelkast om nog wat steviger te worden

Notities

  • Je kunt heel makkelijk witte chocolade rasp zelf maken. Pak een reep witte chocolade, pak een kaasschaaf en schaaf de rasp van de achterkant van de chocoladereep
Aardbeien slagroomtaart
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating