Cakerol met hazelnootpasta

Vandaag heb ik een lekker recept voor jullie, eentje die niet heel moeilijk is om te maken. Een heerlijke cakerol gevuld met de overheerlijke hazelnootpasta met stukjes hazelnoot van Bonne Maman. Deze cakerol met hazelnootpasta vind denk ik iedereen wel lekker en al lijkt het een simpel gebakje, het ziet er wel heel feestelijk uit en de smaak is echt top! Ook nog eens heel leuk om te maken met kinderen. Goed, bij deze het recept voor deze lekkere cakerol!

Cakerol met hazelnootpasta
Cakerol met hazelnootpasta

Cakerol met hazelnootpasta

No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 10 plakjes

Dit heb je nodig:

Biscuit

  • 3 eieren
  • 90 gram kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 50 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • 30 gram roomboter
  • Snufje zout

Vulling

  • 1 pot Bonne maman hazelnootpasta met hazelnootstukjes
  • 75 milliliter water
  • 45 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Topping

  • 50 gram pure of melk chocolade
  • 2 eetlepels Bonne maman hazelnootpasta met of zonder hazelnootstukjes
  • Smarties
  • Nougatine
  • Poedersuiker

Zo maak je het:

Biscuit

  • Verwarm de oven voor op 180℃ (boven-onderwarmte) en bekleed de bakplaat met bakpapier
  • Klop de eieren samen met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig en geel schuim, smelt ondertussen de roomboter
  • Zeef de bloem met maizena en snufje zout boven de kom en spatel dit voorzichtig door het schuim
  • Giet de gesmolten roomboter als laatste er door heen en giet het beslag op de bakplaat, bak de plak biscuit in 15 minuten gaar
  • Haal direct van de bakplaat en stort het biscuit op een met poedersuiker bestoven theedoek, verwijder voorzichtig het bakpapier en rol het biscuit met de theedoek op, laat opgerold afkoelen

Vulling

  • Maak de trempeersiroop door het water, suiker en vanillesuiker samen aan de kook te brengen tot de suiker is opgelost, laat dan afkoelen
  • Verwarm ongeveer 2/3e van de pot hazelnootpasta au bain marie tot de pasta iets vloeibaarder is geworden
  • Rol de cakeplak tot deze weer plat is en besprenkel deze met het trempeersiroop, bestrijk deze daarna met de hazelnootpasta en rol de cakeplak op en leg deze in de koelkast om op te harden

Topping

  • Smelt de chocolade au bain marie en voeg dan de hazelnootpasta toe
  • Haal de cakeplak uit de koelkast en bestuif eventueel met poedersuiker
  • Versier de cakerol met de chocoladehazelnootmix door middel van een spuitzak of een lepel
  • Versier dan de cake met de smarties en nougatine, zet nog heel even terug in de koelkast voor het verstevigen van de chocoladetopping
  • De cakerol hoeft niet in de koelkast bewaard te worden!
Cakerol met hazelnootpasta
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating