• Home
  • Receptenoverzicht
    • Basisrecepten & vullingen
    • Borrelen
    • Brood
    • Cakes
    • Chocolade
    • Desserts
    • Doortje Kookt
    • Feestdagen
      • Kerst
      • Koningsdag
      • Oud & Nieuw
      • Pasen
      • Sinterklaas
      • Valentijn
    • Klein gebak
    • Koekjes & koeken
    • Ontbijt & lunch
    • Taart
      • Cheesecakes
      • Vlaai
      • Taart en gebak
  • Handige tips
  • Over Doortjes Keuken
    • Contact
    • In de media
    • Privacy policy
Doortjes Keuken
Doortjes Keuken
  • Home
  • Receptenoverzicht
    • Basisrecepten & vullingen
    • Borrelen
    • Brood
    • Cakes
    • Chocolade
    • Desserts
    • Doortje Kookt
    • Feestdagen
      • Kerst
      • Koningsdag
      • Oud & Nieuw
      • Pasen
      • Sinterklaas
      • Valentijn
    • Klein gebak
    • Koekjes & koeken
    • Ontbijt & lunch
    • Taart
      • Cheesecakes
      • Vlaai
      • Taart en gebak
  • Handige tips
  • Over Doortjes Keuken
    • Contact
    • In de media
    • Privacy policy
Doortjes Keuken

Recept tags

Doortje is

Doortje is

Altijd eigenlijk wel in de stemming om te bakken, eigenlijk ook wel koken, creatief in de keuken wat uiteindelijk verschrikkelijk mislukt is of verschrikkelijk lekker is, verder lerende om mooie foodfoto's te maken, helaas geen Neerlandicus (excuse me voor alle taalvoutjes), werkzaam als anesthesiemedewerker en mama van Vera en Melle, dus altijd tijd om te bakken heb ik niet!Benieuwd wie ik ben? Kijk even bij: Over Doortjes Keuken!Wil je geen nieuw recept meer missen? Volg mij dan op een van mijn socials!

Volg Doortjes Keuken

Instagram

Dorien | foodblog | foodfotografie | content creator

doortjeskeuken.nl

Mama van 2, ADHD, houd van eerlijkheid op instagram
UGC/foodfotografie/receptontwikkelaar
Samenwerking? DM!
Kijk voor recepten ⬇️

Moederdag is voor velen een dag van warmte, dankba Moederdag is voor velen een dag van warmte, dankbaarheid en samen zijn. Een moment om moeders in het zonnetje te zetten, of juist om stil te staan bij herinneringen, verlangens of gemis. Want deze dag raakt ons allemaal op een andere manier. Of je nu viert met een ontbijt op bed, een belletje naar iemand die voor je als moeder voelt, of juist een moment voor jezelf neemt — een beetje troost of verwennerij in de vorm van iets lekkers kan altijd. Deze wentelteefjes van suikerbrood zijn mijn manier om moederdag zacht en zoet te maken. Simpel, troostrijk en vol geurige kaneel. Perfect om te delen, of om gewoon even zelf van te genieten!❤️Dit heb je nodig:
🍓1 suikerbrood
🍓2 eieren
🍓200 milliliter melk
🍓2 theelepels kaneel
🍓Ongezouten roomboter
🍓500 gram aardbeien gewassen en ontkroond
🍓PoedersuikerZo maak je het:
1. Snij 1 suikerbrood in plakken van ongeveer 2 centimeter dik
2. Klop de eieren samen met de melk los in een kom en voeg de kaneel toe
3. Verhit een klontje boter in een koekenpan, wentel de plakken suikerbrood door het ei-melkmengsel heen en bak ze 1 tot 2 minuten per kant in de koekenpan tot ze goudbruin zijn
4. Serveer de wentelteefjes met de verse aardbeien en bestrooi naar wens net voor serveren met poedersuikerOok erg lekker met een extra klontje roomboter of een lepel Griekse yoghurt!😍🍓Volg @picnic voor nog meer food content!🫶#Picnic #supermarktopwielen #Maaltijdplanner #Moederdag #doortjeskeuken #foodfotografie #foodfotograaf #foodstyling #foodphotographer #foodphotography
Verwenmoment voor twee: een romig chocolade-hazeln Verwenmoment voor twee: een romig chocolade-hazelnoottaartje met een vleugje frambozenliefde. Gemaakt met de Hazelnootpasta en de Meer Fruit, Minder Suiker Frambozen fruitspread van Bonne Maman - perfect om iemand speciaal zoet te verrassen ❤️! De perfecte combi van smeuïge chocoladecake, geroosterde hazelnoot en fris rood fruit zorgt voor een onweerstaanbare smaakexplosie bij elke hap!Wil jij dit heerlijke taartje ook maken? Typ hieronder het woord Taartje en ik stuur je het recept door! ❤️🥰#bonnemamannl #bonnemaman #meerfruitmindersuiker #fijngezeefd #fruitspread
#hazelnootpasta #moederdag #foodfotograaf #foodphotographer #foodfotografie #foodstyling #foodphotography #collab
Bij Picnic is de laatste week van april Asian week Bij Picnic is de laatste week van april Asian week, een week waarin Aziatische gerechten en producten onder de aandacht staan👌😍. Daarom deel ik vandaag met jullie een heel lekker Aziatisch gerecht, namelijk deze Chinese zoetzure noedels met kip met lekker veel groenten. En wat ook nog eens heel fijn is: deze noedels kunnen met een kwartiertje op tafel staan!👌 Dit recept kan je ook vinden in de Picnic app waar nog veel meer overheerlijke Aziatische gerechten staan. En wat ook nog eens leuk is: tijdens deze Asian week zijn ook nog eens super veel Aziatische producten in de promo bij Picnic. Dus neem gauw een kijkje!Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 300 gram kipdijfilet
- 400 gram Cambodjaanse wokgroenten
- 300 gram ramennoedels
- 1 bosje bosui
- 175 milliliter zoetzure woksaus
- OlijfolieZo maak je het:
1. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en snij 3 stengels bosui in ringetjes
2. Snijd de kipdijfilet in reepjes, verhit wat olijfolie in een wokpan en bak hierin de kipdijfilet gaar en voeg dan ook de helft van de bosui ringetjes toe en wok deze mee
3. Voeg de wokgroenten toe en bak ongeveer 2 minuten op hoog vuur, schenk dan vervolgens de zoetzure woksaus erbij en verwarm 1 minuut door
4. Giet de noedels af en roer deze door de saus met groenten heen, verdeel over de borden en garneer met de rest van de bosuiTip!
Voeg voor meer pit een fijngesneden pepertje toe. Fan van garnalen? Vervang de kip voor 300 gram knoflook wokgarnalen.Volg @picnic voor nog meer foodcontent!Eet smakelijk! 😍👌#Asianweek #Picnic #supermarktopwielen #maaltijdplanner #collab #doortjeskeuken #foodfotografie #foodfotograaf
GEGRILDE SECRETO OP PAN CON TOMATE Vandaag laat i GEGRILDE SECRETO OP PAN CON TOMATE
Vandaag laat ik jullie kennis maken met een geheim stuk vlees en dat is Secreto. Secreto is een verborgen stukje vlees uit de schouder van het Iberico varken met een mooie marmering. Het is dan ook niet gek dat secreto ‘geheim’ betekend in het Spaans 😍.Met deze secreto maken we een heel lekker broodje. Luxe gebakken brood met knoflook, tomaat, rucola, olijven tapenade en manchego kaas. Dit Spaanse broodje is perfectie in ware vorm, perfect in smaak gebalanceerd, een echt feestje in de mond!🫶😍Wil jij weten hoe je dit overheerlijke broodje maakt? Type hieronder het woord Broodje en ik stuur je het recept door!🙌Bedacht en gemaakt door @dennish1#bbq #barbecue #grill #kamado #greenegg #lunch #borrelen #feest #foodfotograaf #foodphotography #foodporn #foodie #foody #dutch #foodpics #foodpic
Meer laden Volg op Instagram

10 x zoet ontbijt

10 x zoet ontbijt

10 x paasrecepten

10 x paasrecepten

(C) 2013-2025  - Doortjes Keuken. All Rights Reserved.