• Home
  • Receptenoverzicht
    • Basisrecepten & vullingen
    • Borrelen
    • Brood
    • Cakes
    • Chocolade
    • Desserts
    • Doortje Kookt
    • Feestdagen
      • Kerst
      • Koningsdag
      • Oud & Nieuw
      • Pasen
      • Sinterklaas
      • Valentijn
    • Klein gebak
    • Koekjes & koeken
    • Ontbijt & lunch
    • Taart
      • Cheesecakes
      • Vlaai
      • Taart en gebak
  • Handige tips
  • Over Doortjes Keuken
    • Contact
    • In de media
    • Privacy policy
Doortjes Keuken
Doortjes Keuken
  • Home
  • Receptenoverzicht
    • Basisrecepten & vullingen
    • Borrelen
    • Brood
    • Cakes
    • Chocolade
    • Desserts
    • Doortje Kookt
    • Feestdagen
      • Kerst
      • Koningsdag
      • Oud & Nieuw
      • Pasen
      • Sinterklaas
      • Valentijn
    • Klein gebak
    • Koekjes & koeken
    • Ontbijt & lunch
    • Taart
      • Cheesecakes
      • Vlaai
      • Taart en gebak
  • Handige tips
  • Over Doortjes Keuken
    • Contact
    • In de media
    • Privacy policy
Doortjes Keuken

Recept gangen

Doortje is

Doortje is

Altijd eigenlijk wel in de stemming om te bakken, eigenlijk ook wel koken, creatief in de keuken wat uiteindelijk verschrikkelijk mislukt is of verschrikkelijk lekker is, verder lerende om mooie foodfoto's te maken, helaas geen Neerlandicus (excuse me voor alle taalvoutjes), werkzaam als anesthesiemedewerker en mama van Vera en Melle, dus altijd tijd om te bakken heb ik niet!Benieuwd wie ik ben? Kijk even bij: Over Doortjes Keuken!Wil je geen nieuw recept meer missen? Volg mij dan op een van mijn socials!

Volg Doortjes Keuken

Instagram

doortjeskeuken.nl

Mama van 2, ADHD, houd van eerlijkheid op instagram
UGC/foodfotografie/receptontwikkelaar
Samenwerking? DM!
Kijk voor recepten ⬇️

Spekkoek, maar dan als cake 😍 Twee kleuren, hee Spekkoek, maar dan als cake 😍
Twee kleuren, heerlijk kruidig en smeuïg, bijna net als een echte spekkoek… Zó lekker bij een kop koffie of thee tijdens de herfstachtige dagen☕🌧🍂
Geserveerd op de prachtige borrelplank van @thewootz_ – met de hand gemaakt in Nederland door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Liefde in elk detail 💫! Neem vooral even een kijkje op hun website, want hier staan echt prachtige producten op😍.Wil je het recept voor deze heerlijke cake? Typ hieronder het woord: spekkoekcake of reageer op mijn story en ik stuur je het recept toe🍂#spekkoekcake #thewootz #bakinglove #madeinNL #socialimpact #indonesianflavors #gekregen #foodphotographer #foodblog #doortjeskeuken #foodblogger #food #foodpics #cake
Deze stroopwafelrotsjes zijn alles wat je zoekt in Deze stroopwafelrotsjes zijn alles wat je zoekt in een zoete traktatie: krokant, romig en onweerstaanbaar😍👌. Gemaakt met de cappuccino-stroopwafels van @daelmansstroopwafels , combineren ze perfect met zowel melk- als witte chocolade. De subtiele koffiesmaak geeft nét dat beetje extra – zonder te overheersen. Ideaal voor bij de koffie, of gewoon als je jezelf iets lekkers gunt. Ideaal, want ze zijn ontzettend simpel om te maken en je hebt zo een hele trommel vol met dit lekkers gemaakt😍☕️Dit heb je nodig:
- 6 Daelmans stroopwafel cappuccino
- 200 gram witte chocolade in kleine stukjes
- 200 gram melkchocolade in kleine stukjesZo maak je het:
1️⃣Leg een velletje bakpapier op het aanrecht en snijd of knip 3 stroopwafels in kleine stukjes
2️⃣Smelt ondertussen 2/3e van de witte chocolade au bain marie, haal van de hittebron en roer daarna beetje voor beetje de overige witte chocolade er door heen tot deze niet meer goed smelt
3️⃣Spatel daarna de stukjes stroopwafel door de gesmolten chocolade en gebruik 2 theelepeltjes om de rotsjes te maken door deze uit de kom te scheppen en op het bakpapier te leggen
4️⃣Laat de rotsjes in een koude omgeving uitharden, koelkast kan ook
5️⃣Maak daarna de melk stroopwafelrotsjes door bovenstaande stappen te herhalen, maar dan met melkchocolade
6️⃣Bewaar de rotsjes op een koele plek, liever niet in de koelkast, want dan worden de stroopwafelstukjes hard; of haal ze op tijd uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen voor het etenEet smakelijk!❤️#stroopwafelrotsjes #homemadetreats #zoetebaksels #koffietijd #cappuccinolovers #bakkenmetliefde #snackmoment #koekjestijd #zelfgemaakt #chocoladegeluk #daelmansstroopwafels #nederlandserecepten #stroopwafel #lekkerthuis #koffiemomentje #bijkletsenmetkoffie #herfstsnack #wittechocolade #melkchocolade #zoetmomentje #gekregen #foodybox #foodyboxherfst
Deze tomatensoep is allesbehalve standaard. Door r Deze tomatensoep is allesbehalve standaard. Door rijpe tomaten samen met knoflook, ui, verse tijm en rozemarijn te roosteren, ontstaat een volle, hartige smaak die je direct verwarmt. De pesto wordt erdoorheen geroerd voor een kruidige kick, en een lepel romige mascarpone maakt het helemaal af. Serveer met wat goed brood en je hebt een heerlijke, simpele maaltijd vol vitamines en vezels🍅🍅Ook maken? Hieronder het recept! Vergeet geen ❤️ achter te laten en te saven🙌Dit heb je nodig:
- 1 kilo rijpe tomaten Roma tomaten, trostomaten, kerstomaatjes
- 1 ui
- 4 knoflooktenen
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 takjes verse tijm
- Zout en peper
- 1 eetlepel mascarpone
- 3 theelepels groene pesto
- Verse basilicum
- Extra vergine olijfolie
- Staafmixer of keukenprocessorZo maak je het:
1️⃣Verwarm de oven voor op 200℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier
2️⃣Was de tomaten en snijd ze in grove stukken, idem als de ui. Pel de knoflook en plet deze met de platte kant van een mes
3️⃣Leg de stukken tomaat, ui en knoflook op de bakplaat samen met de takjes tijm en rozemarijn
4️⃣Besprenkel het geheel met olijfolie en hussel dit door, breng op smaak met zout en peper
5️⃣Zet de oven op grillstand en rooster de tomaten voor ongeveer 20 minuten op hoge stand, houd in de gaten, het mag niet verbranden
6️⃣Haal de tomaten uit de oven en doe alles in een kookpan, verwijder de stokjes van de kruiden
7️⃣Zet de pan op middelhoog vuur, voeg wat blaadjes basilicum toe en pureer met de staafmixer tot een gladde soep
8️⃣Doe de mascarpone in de pan en roer tot deze is gesmolten, breng dan de soep op smaak met de pesto en eventueel nog wat extra zout en peperEet smakelijk!🍅❤️#tomatensoep #homemadesoup #comfortfood #herfstrecept #soeprecept #versuitdeoven #foodie #easydinner #gezondeten #seizoensgroenten #receptvanvandaag #kokenmetliefde #soepvandedag #roastedtomatoes #mascarpone #basilicum #pesto #snellemaaltijd
Zien deze appelvlaaitjes er niet heerlijk uit? Dat Zien deze appelvlaaitjes er niet heerlijk uit? Dat zijn ze ook echt! 🍂🍎 Zachte bodems gevuld met romige bakkersroom en getopt met frisse appeltjes, kaneel en rozijntjes. Met deze appelvlaaitjes houdt je iedereen voor de gek, want deze moeten wel van de bakker komen! Maar nee hoor, deze maak je helmaal zelf met het onderstaande recept. Deze appelvlaaitjes zijn de perfecte traktatie, extra lekker met het herfstachtig weer buiten. Geniet! 🍂🍎Wil jij ze ook maken? Typ hieronder het woord appelvlaai en ik stuur je het bericht door 😄#appelvlaaitjes #homemadebaking #herfstrecept #bakplezier #zoetebaksels #appelgebak #miniappeltaart #lekkersuitdeoven #hollandsebaksels #koekentaartenenzo #herfstinspiratie #foodphotography #receptvandedag #foodfotografie #foodfotograaf #foodphotography #foodphotographer Backdrop van @errer.backdrops 😍
Volg op Instagram

10 x zoet ontbijt

10 x zoet ontbijt

10 x paasrecepten

10 x paasrecepten

(C) 2013-2025  - Doortjes Keuken. All Rights Reserved.